Gündem Meteoroloji'den yağış uyarısı

Meteoroloji'den yağış uyarısı

Paylaş
Meteoroloji'den yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun yarın Orta Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı sistemin etkisine girmesinin beklendiği, Çarşamba günü yurdun batı kesimlerinde başlayacak yağışlı havanın, önümüzdeki hafta başına kadar yurdun büyük bir bölümünde etkisini sürdüreceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

Hafta sonunda da yurdun büyük bir bölümünde etkili olacak yağışlı sistemin, önümüzdeki hafta başında güney ve doğu kesimlerinde etkisini devam ettireceğinin tahmin edildiği açıkladı.

Çarşamba günü; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ile Ankara ve Eskişehir çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

Perşembe günü; yağışlı sistemin ülkemizin iç ve batı bölgelerinde (Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’de) etkili olacağı tahmin ediliyor.

Cuma günü; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısının yağmurlu ve sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

Hafta sonunda da yurdun büyük bir bölümünde etkili olacak yağışlı sistemin, önümüzdeki hafta başında güney ve doğu kesimlerinde etkisini devam ettireceği tahmin ediliyor.

PERŞEMBE İSTANBUL'DA...


Yağışlı sistemin, Perşembe günü Marmara’nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir) ile İstanbul, İzmir, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli; Cuma günü ise Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz’de çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare); Antalya ve Muğla illerinde aşırı (100 kg/metrekare üzeri) yağışlara neden olacağı bekleniyor. Şiddetli ve aşırı yağışlar sebebiyle meydana gelebilecek ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının, Çarşamba günü Trakya’dan başlayarak, hafta sonuna kadar yağışla birlikte yurdun genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın; Perşembe, Cuma ve Cumartesi günü Marmara ile Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden; Cuma günü Batı Akdeniz kıyılarında güneydoğu yönlerden, kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

DHA