Pazar Postası Metin Arolat: Aşktan nefret ediyorum
Paylaş
Metin Arolat: Aşktan nefret ediyorum

Hani bazı insanlar vardır adı geçince yüzünüzü gülümseten... Benim için bunlardan biri Metin Arolat. Sarıyer’den hem komşum hem dostum. Geçenlerde çat kapı gittim. Laf lafı açtı. Sohbet koyulaştı. Müzikten sinemaya, oradan aşka, ilişkilere, aşk acısına geldi.

Suna Akyıldız

Haberin Devamı

suna.akyildiz@posta.com.tr

Uzun zamandır albüm yapmıyorsun...

Evet, en son 2014’te yaptım. İnsanlar “Dinlenmek istiyor” diye düşünüyorlar, oysa demlenmek istiyorum. Zevkin, söylemek istediğin şeyler değişiyor ama insanlar seni ilk söylediğin şarkıdaki gibi görmek istiyor. Ruhunun değiştiğini kabullendirmen zor oluyor.

Şöhret yoruyor mu?

Zamanında şöhretin en tepesinde oldum ve bundan nefret ederek orada bulundum. Bir yere gittiğimde kapımın açılıp, “Ay Metin bey geldi” denmesinden, ilgi görmekten hoşlanmayanlardanım. Ben olarak girmek istiyorum oraya. Şöhretin ağır taraflarıyla karşılaşıyorsun. Bir anda acımasızca seni kalıplara sokmaya çalışıyorlar. Ben o kalıpların adamı değilim. Oysa ilk albümüm çıktığında hayalimde şu vardı, “Eğlenceli bir iş yapacağım, müzik yapacağım” diyordum.

Haberin Devamı

Reklam yönetmenisin ama kendi reklamını yapmayan bir adamsın...

Üniversiteden sonra önce yönetmenliğe başladım, sonra müzik girdi hayatıma. Sadece işimi yaptım ve büyük başarı elde ettim. Şanslıymışım. Dünya Jimnastik Şampiyonası’nda İtalya takımı ‘Yukarıda Allah Var’ şarkımla gösteri yaptı ve dünya ikincisi oldu. Bunu söylemedim bile. Göze sokmak yerine, birilerinin görüp takdir etmesi benim için kıymetli.

TEVAZUMDAN KENDİM BİLE SIKILDIM BEN ÇOK İYİ BİR YÖNETMENİM

Türkiye’nin en büyük firmalarının reklamlarını çekiyorsun... Yönetmenlik müziğin önüne mi geçti?

Önüne geçtiği zamanlar oluyor. O da benim işim. Yurtdışına da reklam filmleri çekiyorum. Reklamcılık büyük paraların döndüğü, büyük bir pasta. Ama ben parasında değilim. Yıllar önceki asistanımın asistanı bile benden zengindir. Benim bütün derdim takdir edilmek oldu. Çok özendiğim sanatçılar, şarkıcılar hiçbir zaman olmadı. Ama yazarlar, mimarlar oldu, kalıcı ve evrensel işler yapan insanlar oldu. Dolayısıyla şarkı söylemek bana yetmiyor.

Sanki şarkıcılık severek yaptığın bir hobin gibi...

Hobi gibi bile yapıyorsam yüzde 90’ından iyiyim. Sevdiğim için yapıyorum. Para derdiyle yapsam başka yoldan gidebilirdim.

Sadece Tarkan, Gülşen ve Ebru Gündeş’in kliplerini çekiyorsun. Onda bile seçicisin...

“Metin çok pahalıya klip çekiyor” algısı var. Oysa ki>

Erkeklerin çoğunun beyninde önce mesaj, sonra yemek, sonra da yatak kodlaması var. Sende durum ne?

Tanışır tanışmaz yatağa girmeyi istemem. O zaman büyüsü bozuluyor. Birçok erkek arkadaşımın yaptığı hata bu. Biriyle hemen yatağa girince hafif kadın, hafif adam oluyorsun. Bırak yatağa girmeyi, elini tutmak için bile zaman isterim. O eli tuttuğum zaman, ergenlik döneminde yaşadığım heyecanı veya elini kaçırdığı zamanki utanmayı hissetmeyi isterim.

YÜZÜNÜ BİLE HATIRLAMADIĞIM ÇOK İNSAN SAYABİLİRİM

Alternatif çok olunca insan gerçek aşkları teğet geçebiliyor...

Cinselliğin olmadığı ilk aşklarım benim için hâlâ unutulmaz. Sebebi bunlardı, çaba harcıyordun. Ama bir kere yatağa girip sonra yüzünü bile hatırlamadığım çok insan sayabilirim. Çabuk olan şeylerin değeri yok.