Gündem Metin Feyzioğlu: Atatürk'e saldırı, Türk Milleti'ne saldırıdır

Metin Feyzioğlu: Atatürk'e saldırı, Türk Milleti'ne saldırıdır

Paylaş
Metin Feyzioğlu: Atatürk'e saldırı, Türk Milleti'ne saldırıdır

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal'ı ziyaret etti

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Feyzioğlu, Türkiye’nin yeni bir belirsizlik dönemine girdiğini ileri sürdü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ortada böyle bir gündem yok iken kızlı- erkekli öğrenci evleri tartışması ortaya attığını belirten Feyzioğlu şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Gündem bu değilken, bir anda insanların evlerindeki mesken dokunulmazlıkları gündeme oturdu. Kraldan çok kralcılığı marifet sanan bir takım kamu görevlileri, valilerimiz, emniyet görevlileri veya hükümet mensupları başladılar; ’Onu böyle yaparız, şunu şöyle yaparız’ demeye. Bu millet nasıl namuslu, ahlaklı olacağını siyasi partilerden öğrenecek değil. Her bir ferdimiz nasıl ahlaklı, namuslu olunacağını bilir. Namus, ahlak üzerinden yapılan politika son derece yanlıştı ve bence ters de tepti. Ters tepmesi üzerine ’nasıl unutturabiliriz’ diye herhalde bir arayışa girildi.

Dolayısıyla gözünüzü bir açıyorsunuz Türkiye’nin gündemi aslında bambaşka, ancak çok sorumlu birisi çok sorumsuzca bir cümle sarf ediyor ve halkın çektiği sıkıntı unutulup, gündem oraya gidiyor. Gençlerin kaldığı evler bildiğimiz evdir, sizin eviniz gibi evler. Bu devletin polisi evlerinde oturan huzur içerisinde yaşayan insanları bir sabah, ’sen terörist olabilirsin, sen fuhuş yapıyorsun, böyle ihbar var’ deyip karakola götürüp, damgalayacak mı? Bir şey çıkacağından değil ama kişi damgalanacak, bu hukuki güvenlik meselesidir."

Haberin Devamı

TOPLUMUN HER KESİMİ AYAKTA

Türkiye’de toplumun her kesiminin ayakta olduğunu öne süren Feyzioğlusözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye’de neden yabancı yatırımlar şak diye durdu veya frene basıldı? Çünkü bu ülkenin mahkemelerine gidildiğinde, tarafsız, bağımsız ve makul sürede karar çıkacağı konusunda yabancılarda endişeler başladı. İşçi, neden işçi ayakta? Çünkü alın teri olan biriktirdiği kıdem tazminatının elinden alınacağından korkuyor. Yani nereden bakarsanız bakın bu millet, hukuki güvenliğinden endişeli. Hukuk, güvenlik, temel haklar, insan hakları, demokrasinin evrensel kuralları yani hukuk, yani bizim alanımıza geliyor. Adalet mekanizmasının çalışmadığı, çöktüğü bir devlette ülke temelsiz kalıyor çünkü adalet ülkenin temelidir."

GENEL AF KONUSU

Türkiye’de tartışılan Kürt meselesinin aslında insan hakları meselesi olduğunu kaydeden Feyzioğlu, genel af tartışmalarına da değindi. Feyzioğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: "Siyasi iktidar doğrudan kendisi bir genel af beklentisi yaratıyor, ondan sonra da bu beklenti üzerine bir siyaset geliştiriyor. Oysa genel affın, telaffuz edilmesi, artısı- eksisi tartıldıktan sonra dile getirilir. Çünkü telaffuz edildiğinde binlerce insanı ilgilendirmektedir. Sürekli olarak genel affı gündeme getirip, sonra da ’yok yanlış anladınız’ demek, en azından cezaevinde cezalarını çekmekte olan ve onlarla birlikte dışarıdaki ailelere bir başka ceza haline dönüştürmektedir."

Haberin Devamı

KÜRT MESELESİ

Diyarbakır buluşmasına gelince; Biz hukukçular için Türkiye’deki Kürt meselesi üst başlıkta, bu ülkenin tüm insanlarının insan hakları, demokrasi, özgürlükler, eşit yurttaşlık meselesidir. Türkiye’nin sorunu, hangi mezhep, ırk, din, dil, cinsiyet veya hangi cinsel kimlikten olursa olsun eşit yurttaşlık sorudur. Bu sorunun içerisinde tabii ki en büyük mesele, bir ateş topu gibi Kürt meselesi durmaktadır. Bu mesele ve Türkiye’nin insan hakları meselesinin çözülmesi için merkeze, hiçbir siyasi menfaat gütmeksizin insanı koymak gerekiyor.

Haberin Devamı

’İnsan sırf insan olduğu için değerlidir’ diyeceksiniz. Bunu dediğinizde; bu insanın özel hayatına neye inanacağına, nereye ibadet edeceğine, nasıl davranacağına, ne zaman dindar, ne zaman ahlaklı, ne zaman namuslu olacağına karışma hakkınız yoktur. Bu siyasi iktidar merkeze insanı oturtmuş mudur? Eğer öyle olsaydı, yatak odalarına kadar karışma yetkisini, insanların düşüncelerini şekillendirme yetkisini kendinde görmezdi. Demek ki ortada ciddi bir samimiyet sorunu var." Feyzioğlu, adının Cumhurbaşkanlığı adaylığı için anılmasından gurur duyduğunu ancak şu anda bu yönde bir teklifin olmadığını söyledi.

DHA