Gündem Metin Lokumcu'nun otopsi raporu

Metin Lokumcu'nun otopsi raporu

Paylaş
Metin Lokumcu'nun otopsi raporu

Ön otopsi raporunda, biber gazının tetiklemesine bağlı kalp krizi sonucu öldüğü belirtilen Metin Lokumcu'nun kesin ölüm raporu açıklandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mayıs tarihinde Artvin’in Hopa İlçesi’ndeki mitingi öncesinde yaşanan olaylarda rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun kalp ve akciğer hastalığı nedeniyle öldüğü belirlendi.

Lokumcu’nun, fiziki saldırı sonucu darbe aldığı ve yoğun biber gazına maruz kaldığına ilişkin tanık ve görüntüler olduğunu belirten avukatları ise, ölümü ile maruz kaldığı gaz ve darbe arasında bağlantı kurulmadığı gerekçesiyle Trabzon Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan rapora itirazda bulunacak.

ÖLDÜRÜCÜ DÜZEYDE KİMYASAL MADDE SAPTANMADI

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Hopa mitingi öncesinde çıkan olaylar sırasında fenalaşan ve kaldırıldığı Hopa Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybeden Metin Lokumcu’nun kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için cenazesi Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti.

Ön otopsi raporunda, biber gazının tetiklemesine bağlı kalp krizi sonucu öldüğü belirtilen Lokumcu’nun kesin ölüm raporu açıklandı. Trabzon Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Daire Başkanlığı’nca hazırlanan rapora göre, Lokumcu’nun vücudunda öldürücü düzeyde kimyasal madde saptanmadı, ölümün kendisinde mevcut kalp ve akciğer hastalığı sonucu meydana geldiği belirtildi.

Hopa olayları tutukluları ile Lokumcu’nun avukatları Meriç Eyüboğlu, Can Atalay, Alp Tekin Ocak, Berrin Demir ve İlknur Alcan, Trabzon Adli Tıp Kurumu’nun verdiği rapora bugün itiraz edeceklerini açıkladı.

Lokumcu’nun Artvin’in Kemalpaşa Beldesi’ndeki Dereiçi Köyü'nde bulunan ailesini ziyaret eden avukatlardan Meriç Eyüpoğlu, bu raporun bir önceki raporu veren Trabzon Adli Tıp Kurumu’nun bir üst mercisi tarafından hazırlandığını belirterek şunları söyledi:

“Raporda kendisinde daha önceden olan kalp ve akciğer hastalığı nedeniyle ölümün gerçekleştiği yazılı maalesef. O gün fiziki saldırı olduğu ve darbe aldığı, yoğun biber gazına maruz kaldığına ilişkin tanık ve görüntüler var. Ölümü ile bu maruz kaldığı gaz ve darbe arasındaki bağlantı kurulmamış.

Bu nedenle rapora İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 1’inci İhtisas Kurulu’na başvurarak itiraz edeceğiz. Var olan bilgi ve belgeler ışığında onlar da değerlendirsinler. Biz, ölüm nedeninin açığa çıkmasını istiyoruz” dedi.

Lokumcu’ nun biber gazının tetiklemesine bağlı kalp krizi sonucu öldüğü belirtilen ön otopsi raporunun hatırlatılması üzerine Eyüpoğlu, “İlk açıklamayı biz de basından okuduk. Dosyada bu yönde bir belge varsa onu henüz incelemedik. Şu an savcılık dosyasındaki rapor bu olduğu için buna itiraz edeceğiz ve bunun üzerinden gideceğiz” diye konuştu.

Muhammet KAÇA/ARTVİN