Ekonomi Metro 14'üncü mağazasını açtı

Metro 14'üncü mağazasını açtı

Paylaş
Metro 14'üncü mağazasını açtı

Metro 14'üncü mağazasını açtı

40 BİN KAYITLI MÜŞTERİ

Haberin Devamı

Alman Metro grubuna bağlı Metro Toptancı Market, Türkiye’deki 14’üncü mağazasını İstanbul Pendik’te açtı. 23 milyon euro’luk yatırımla açılan mağaza 250 kişiye doğrudan ve 150 kişiye dolaylı iş imkânı sunuyor. 30 binin üzerinde ürünün satışa sunulduğu mağazanın 40 bin kayıtlı müşterisi bulunuyor. Toplam kayıtlı müşteri sayısı içinde yaklaşık 3 bin tane bakkal ve süpermarket yer alıyor.

KRİZDE DE YATIRIMA DEVAM

Açılışta konuşan Metro Toptancı Market Genel Müdürü Hakan Ergin, “Metro’nun gittiği her yerde fiyatlar düşüyor, bu bölgede de böyle olacak” dedi. Metro’nun Türkiye’nin en zorlu dönemeçlerinde bile yatırımlarına ara vermediğini kaydeden Ergin, “Yatırımlara devam edeceğiz. Açtığımız her mağazayla küçük ve orta boy işletmelere (KOBİ) yeni iş alanları açıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE VERİMLİ BİR ÜLKE

Metro Pendik mağazasının açılışına katılan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Metro’nun yatırımının kararlılık göstergesi olduğunu söyledi. Bağış, “Yatırımlar Türkiye’nin yabancı sermayenin gidebileceği verimli bir ülke olmayı sürdürdüğünün en önemli göstergesi. Türkiye yabancı sermayenin para kazandığı bir ülke olmaya devam edecek. Metro 2010’da dört yeni mağaza daha açacak” dedi.

GÜVENCE ÇALIŞMALARI SÜRECEK

Dijital etiketleme sistemini Büyükçekmece mağazasındaki denemelerden sonra ilk kez Pendik’te uygulamaya koyan Metro, fiyat avantajlarını hatasız olarak müşterilerine sunabilecek. Hakan Ergin, en hassas tüketici grubu olan çocukların kullanımı için üretilen 350 kırtasiye ürününü 2008’de, 450 ürünü ise 2009’da test ettirdiklerini vurgulayarak, “Kalite güvence çalışmaları hızla artacak” dedi.