Konya Mevlana meydanında yetimlere iftar

Mevlana meydanında yetimlere iftar

Paylaş
Mevlana meydanında yetimlere iftar

Mevlana meydanında yetimlere iftar

Mehmet IŞIK/KONYA,8DHA)- KONYA Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Karatay ve Meram Belediyeleri tarafından 'Dünya Yetimler Günü'nde Mevlana Meydanı’nda binlerce kişinin katılımıyla iftar programı düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,''Yetim kardeşlerimiz için farkındalık oluşturmak, onları ramazanın ruhuna uygun bir şekilde gündeme taşımak ve yüzlerini güldürmek için bir vesile olduğunu düşünüyoruz.''dedi.
Kardeşlik sofralarında farklı coğrafyalardan binlerce kişinin bulunduğunu kaydeden Başkan Altay, “Yetimin milleti, rengi, ırkı sorulmaz. Bütün yetimler bizimdir. Ne mutlu yetimlere kefil olup da cennette Peygamber efendimizle birlikte olanlara” diye konuştu.
Adeta bir açık hava yetimhanesi haline gelen dünyada UNİCEF rakamlarına göre yaklaşık 200 milyon yetim bulunduğuna dikkat çeken Başkan Altay, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bu rakamlara dahil edilmeyen 52 ülkeyi de katarsak 400 milyona yakın çocuğumuz yetim, öksüz ve terkedilmiş. Bizler yetim bir Peygamberin ümmetiyiz. Çocuklara ve yetimlere çok fazla önem vermiş olan alemlere rahmet Efendimiz bizlere yetimlere sahip çıkmamızı, onlara hamilik yapmamızı öğütlüyor. Tabi ki iyiliğin bir günü olmaz. Ancak ilan edilen Yetimler Gününü yetim kardeşlerimiz için farkındalık oluşturmak, onları Ramazanın ruhuna uygun bir şekilde gündeme taşımak ve yüzlerini güldürmek için bir vesile olduğunu düşünüyoruz. Bir şefkat ve merhamet şehri olan Konya’mızda yetimlerin derdini kendi derdimiz olarak görüyor, yetimlerimizle paylaşmak ve onların yüzünü güldürmek için çaba göstermeye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz inşallah. Konya’yı daha güzel bir geleceğe taşımak için hep birlikte çaba sarf ediyoruz.”
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Bugün özel olarak ilgilenmemiz gereken kardeşlerimizle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün bizim için özel bir gün. Allah birliğimizi, dirliğimizi daim etsin” ifadelerini kullandı. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Ramazan’ın birliğini, beraberliğini ve bereketini hep birlikte yaşadıklarını ifade ederek, yıllardır devam eden bu iftar geleneğinin güzel bir gelenek olduğunu söyledi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, “Her Ramazan’ın 15’inde sizlerle birlikte buluşuyoruz. Hep birlikte inşallah sağlık ve mutluluk içinde bayrama da kavuşturmasını Rabbimden diliyorum. Ramazan’ı Konya’mızda huzur içinde böyle güzel ortamlarda idrak ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı