Denizli Mevlana, vuslatın 746'ncı yıldönümünde anıldı

Mevlana, vuslatın 746'ncı yıldönümünde anıldı

Paylaş
Mevlana, vuslatın 746'ncı yıldönümünde anıldı

Mevlana, vuslatın 746'ncı yıldönümünde anıldı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin Hakk'a vuslatının 746'ncı yıldönümü nedeniyle anma programı düzenledi. Işık ve görsel sunumlarla unutulmaz anların yaşandığı Şeb-i Arus'a akın eden Denizlililer unutulmaz bir gece yaşadı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türk tasavvufunun en önemli alimlerinden Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vuslatının 746'ncı yıl dönümünde Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu'nda anma programı düzenledi. Şeb-i Arus programına AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Işık ve görsel sunumlarla unutulmaz anların yaşandığı gecede, Ahmet Nuri Çağdaş yönetimindeki Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı, Türk Tasavvuf Müziği konseri ile en güzel ilahi ve kasideleri seslendirdi.

Denizlilerin yoğun ilgi gösterdiği Şeb-i Arus programında Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Türk Tasavvuf Müziği konseri büyük beğeni topladı. Lokman Kuzdere, Hz. Mevlana'nın şiirleriyle geceye renk katarken, semazenler ise sema gösterileri ile izleyicileri mest etti. Unutulmaz anların yaşandığı gecede, güftesi Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin "Ferahnak-Aşiran" eseri seslendirildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi semazen ekibinin bu özel gösterisi anma gecesine katılan binlerce Denizlili'yi hayran bıraktı.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı