Dünya Mevlana'nın ülkeye girişinin yasaklanmasını istedi

Mevlana'nın ülkeye girişinin yasaklanmasını istedi

Paylaş
Mevlana'nın ülkeye girişinin yasaklanmasını istedi

Kuveyt Parlamentosu'nda konuşan Milletvekili Muhammed el Cebri, 'Mevlana Celaleddin Rumi'nin ülkeye girişinin yasaklanmasını istedi. Çünkü fikirlerinin 'tuhaf' ve 'tehlikeli' olduğunu savunduğu Mevlana'nın 741 yıl önce öldüğünden habersizdi

Mevlana’nın yaklaşık 741 yıl önce öldüğünü bilmediği anlaşılan tasavvuf karşıtı milletvekili, “Rumi kendi felsefesini ve kaynağını bilmediğimiz tuhaf fikirlerini yaymak üzere Kuveyt’e gelecek. Gece yapılacak dansa da (semah) da sadece kadınları alacaklarını söylüyorlar. Rumi’nin bu sempozyumu düzenlemesini İçişleri Bakanlığı engellemeli” dedi.

Haberin Devamı

'KABAHAT SENDE DEĞİL SENİ SEÇENDE'

El Cebri sosyal medyada alay konusu oldu. Nasır El Deşti adlı kullanıcı, “Milletvekili olmak için okuma-yazma bilmek yetiyor. El Cebri’den o zaman ne bekliyoruz” diye sordu.

Reval el Musavi de vekili, “Kabahat sende değil, seni seçende” dedi. El Cebri ise “Rumi derken organizatörleri kastediyordum” diye kendisini savundu.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer14121","14121","201401","14121-93333.jpg","1", "0","Ankara'da 'yolsuzluk ve rüşvet' protestosu");