Meyve suları sirkeden daha asitli

Meyve suları sirkeden daha asitli

Yapılan araştırmalar sonucunda görece sağlıklı olarak kabul edilen meşrubatlar ve meyve suları sirkeden bile asitli çıktı

21 Mayıs 2012, Pazartesi 10:29 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

İngiliz Sunday Telegraph gazetesi, meyve sularındaki asit oranları üzerine araştırma yapan uzmanlara dayandırdığı haberinde, çocuklarına asitli içecek, meyve suyu veren anne babaların, çocukların dişlerinin daha çabuk çürümesine neden olduğu uyarısında bulundu.

Buna göre, meyve suyuları 2.7 ph değerinde. Bu oran 2.9 ph olan sirkeden daha fazla.

Asitlilik skalasında 7 ph'lik değer nötr sayılırken, "1" en yüksek oranı gösteriyor. Yani rakam 1'e yaklaştıkça asitlilik artıyor.

Royal College of Surgeons Diş Fakültesi Dekanı Kathy Harley, “Çocuklar için en sağlıklı içecekler sadece süt ve su” dedi.
 

Sağlık içerikleri sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Posta Gazetesi Haydar Dümen’e sorulan yeni sorular (27 Şubat 2021)