Meyve ve sebzelerin üzerindeki kahverengi noktalar ne anlama geliyor?

Meyve ve sebzelerde çok geçmeden kahverengi noktalar meydana gelebiliyor. Özellikle elma ve karnabaharda yaşanan bu durumun nedenini hiç merak ettiniz mi?

13 Eylül 2019, Cuma 10:29 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Herhangi bir karnabar aldığınızda ve dolaba yerleştirdiğinize bir gün bile geçmeden hatta satın aldığınızda bile üzerinde kahverengi lekeler olduğunu görebilirsiniz. Peki, durum neye işaret ediyor? Karnabahar yoksa zannettiğimiz kadar sağlık lı bir sebze değil mi?

Karnabaharın bu şekilde görünmesi sağlık açısından hiçbir sorun teşkil etmez. Bu lekeler karnabahardaki en yaygın kusurlardır. Bazen karnabahar başı satın alırken hiç görmeyebilirsiniz ama buzdolabının içinde poşette birkaç gün tutarsanız oluşmaya başlar.

Karnabahar üzerinde kahverengi lekelerin oluşması ve yayılmasının nedeni oksidasyondur.

Bu lekeler genellikle elma ve armut soyulduğunda da meydana gelmektedir. Bu durumun sağlık açısından herhangi bir zararı yoktur. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Pandemide spor salonuna gidilir mi? Spor salonunda corona virüsten korunmanın yolları