Yaşam Mezgeldeği vuran baba-oğula ceza

Mezgeldeği vuran baba-oğula ceza

Paylaş
Mezgeldeği vuran baba-oğula ceza

Muğla'nın Milas ilçesinde, nesli tükenmek üzere olan türler arasındaki mezgeldeği av tüfeğiyle vurdukları ileri sürülen Fikret Çelik (43) ile oğlu İzzet Çelik, (22) hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılıp, 15 bin 600 lira para cezası kesildi

Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçelerinde geçen hafta sonu Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milas Milli Parklar ve Doğa Koruma Şefi Erdinç Uyar başkanlığındaki 5 kişilik koruma ekibi ile Av ve Yaban Hayatını Koruma Vakfı eski başkanı emekli büyükelçi Süha Umar tarafından kaçak avcılara yönelik operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

Avcılar, operasyonu görüp avladıkları hayvanları bırakıp kaçtı. Avcıların kaçarken bıraktıkları hayvanlar arasında en son 2002 yılında Tuzgölü’nde görülen ve Türkiye’de 20 çift bulunduğu düşünülen toygillerden bir tur kuş olan ’mezgeldek’in de olduğu görüldü. Nesli tükenmekte olduğu için koruma altında olan kuşu Milas’a bağlı Koru Köyü’nden avcı Fikret Çelik ile oğlu İzzet Çelik’in vurdukları belirlendi. Av tüfeği ve avlanma ruhsatları ile avcılık için gerekli diğer belgeleri olmadığı da anlaşılan baba oğula toplam 15 bin 600 lira idari para cezası kesildi.

Baba-oğulun av tüfeği ve fişeklerine de el konuldu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından baba-oğlu hakkında ayrıca 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’nun 21’inci maddesi gereğince, Milas 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Av ve Yaban Hayatını Koruma Vakfı eski başkanı emekli büyükelçi Süha Umar, son düzenlemelerle kaçak avlanmayla ilgiyi yasakların caydırıcı hale getirilmeye başlandığını belirtip, "Şimdi yapılması gereken denetimleri arttırarak yaban hayvanlarını daha iyi korumak" dedi.

DHA