Merkez Mezitli Belediyesi'ne Hareketlilik Ödülü

Mezitli Belediyesi'ne Hareketlilik Ödülü

Paylaş
Mezitli Belediyesi'ne Hareketlilik Ödülü

Mezitli Belediyesi'ne Hareketlilik Ödülü

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de bu yıl Avrupa Hareketlilik Haftası'na en aktif katılım sağlayan Mezitli Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından 'Avrupa Hareketlilik Haftası Ulusal Ödülü'nü almaya hak kazandı.
TBB, Avrupa Hareketlilik Haftası'na en aktif katılan belediyeleri belirleyerek, 64 belediye arasından 15'ini ödüllendirdi. Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanı Şükrü Karatepe başkanlığında, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak, AB Başkanlığı Katılım Politikası Daire Başkanı Elif Kurşunlu ve AB Türkiye Delegasyonu Basın Müşaviri Miray Akdağ'dan oluşan Ulusal Ödül Jürisi belediyelerin hafta kapsamındaki etkinliklerini değerlendirdi. Jürinin değerlendirmesinde; 'Avrupa Hareketlilik Haftası Faaliyetleri', 'Kalıcı Önlemler' ve '22 Eylül Arabasız Gün' şartlarını yerine getiren 39 belediyeden 15'i ödül almaya hak kazandı. Ayrıca 'Hafta Faaliyetleri' kategorisinde afişler, sosyal medya paylaşımları, bilgilendirmeler, müzik dinletileri, film gösterimleri, trafik eğitimleri, geniş katılımlı yürüyüşler gibi etkinlikler ele alındı. Yapılan değerlendirmeler sonucu, Avrupa Hareketlilik Haftası'nda nüfusu 100 binin üzerinde olan belediyeler arasında Mezitli Belediyesi, Isparta Belediyesinin ardından en fazla etkinlik gerçekleştirilen belediye olarak ödül aldı.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Avrupa Hareketlilik Haftasına bu yıl dünya genelinde 51 ülkeden 2 bin 627 şehrin katılım sağladığını belirterek, "Paylaşmak sizi daha ileriye götürür' sloganıyla düzenlenen etkinlikler ile sürdürülebilir ulaştırma önlemleri getirilirken, kişileri araç kullanımına alternatifler bulmaya özendirmeye çalıştık. Paylaşılan hareketlilik çözümlerini teşvik etmekte ve daha temiz ulaştırma şekillerinin faydalarına vurgu yapmaya çalıştık" dedi.
Mezitli'nin çağdaş ve hareketli bir kent olduğunun altını çizen Tarhan, "Hizmetlerimize yön verirken, insanların Mezitlili olmaktan mutlu olduğu dinamik bir kent olmasına önem veriyoruz. Herkesin bisiklet kullanmasını, yüzme öğrenmesini, sporun bir dalıyla uğraşmasını istiyoruz. İnsanların daha çok bisiklete binmesini özendirmenin yanında, günlük yaşamlarında bisiklet kullanımının ne denli önemli olduğuna dikkat çektik. Biz Mezitli'de bisikleti kullanalım istiyoruz. Bunu sağlamak amacıyla Mezitli'de onlarca kilometre bisiklet yolu yaptık. Sağlık Bakanlığı aracılığı ile bin 350 bisiklet dağıtarak Mezitli'de bisikletin yaygınlaşmasını sağlamaya çalıştık" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı