Merkez Mezitli Bodrum ile yarışıyor

Mezitli Bodrum ile yarışıyor

Paylaş
Mezitli Bodrum ile yarışıyor

Mezitli Bodrum ile yarışıyor

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN'in Mezitli ilçesine yönelik son yıllarda yaşanan yoğun talep, koronavirüs salgını ile birlikte doruğa çıktı. Daha önce bir çok dalda birincilik kazanan Mezitli, ülke genelinde yapılan araştırmada en çok tercih edilen ilçeler arasında en üst sırada gösterildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; Türkiye genelinde Mezitli, Korona döneminde en fazla tercih edilen ilçeler arasında birinci sırada yerini aldı.
Virüsün etkisinden uzaklaşmak amacıyla uzaktan çalışma yöntemini tercih eden vatandaşlar, yerleşim olarak daha güvende hissettikleri alanlara gitmeye başladı. Konut satışının rekor seviyeye geldiği 2020 yılında en fazla tercih edilen yer olarak Mezitli ismi öne çıktı. TÜİK tarafından yapılan araştırmaya göre; virüs döneminde yerleşim yeri olarak, yüzde 74 gibi yüksek bir rakamla Mezitli zirvede yer alırken, onu yüzde 62 ile tatil cenneti olarak adlandırılan Muğla’nın Bordum ilçesi takip etti. Üçüncü sırada ise yüzde 55 ile Balıkesir’in Edremit ilçesi yer alıyor. Yazlık bölgeler arasında yapılan araştırmada Mezitli’nin yer alması da yerleşme tercihi bakımından Korona virüsüne karşı en güvenli kentin Mezitli olduğunu ortaya koyuyor.
TÜİK raporlarına göre, büyükşehirlerin yoğunluğundan kaçmak isteyenler, daha az yoğunluklu bölgelere yöneldi. Göçler daha çok günlük ihtiyaçların giderilmesine yönelik imkanları ve gelişmiş ulaşım ağına sahip Ege ve Akdeniz bölgelere yoğunlaşırken, bu yerlerde gayrimenkul satışında büyük artış yaşandı.
Mezitli’ye son yıllarda yaşanan değer artışıyla birlikte sürekli yoğunluğun arttığına dikkat çeken Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Korona virüs salgınına karşı aldığımız tedbirlerle uzun süre vatandaşlarımızı bu hastalıktan uzak tutmayı başarmamızın bu arışta etkisi olduğunu düşünüyoruz. Başta okullarımız ve kamu kurumlarımız olmak üzere halkımızın yoğun olarak kullandığı tüm alanlarda, işyerlerinde, sitelerde yaptığımız dezenfektan ve ilaçlama çalışmasıyla uzun süre virüsü kentimizden uzak tutmayı başardık. Halkımızla gösterdiğimiz muhteşem bir dayanışma örneğiyle hiçbir vatandaşımızı maskesiz bırakmadık. Yine hayırsever Mezitli halkıyla birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda ve sosyal yardımlarda bulunduk. Caddelerde, sokaklarda, bisikletimize binerek maske dağıtımı yatık ve vatandaşlarımızın duyarlılığını artırmaya çalıştık. Talep eden vatandaşlarımıza aş evimizden günlük sıcak yemek, sokakta yaşayan hayvanlara mama desteğinde bulunduk. Virüsün en yoğun olduğu dönemde dahi kentimizde sosyal yaşamın aksamadan yürümesi adına tüm tedbirlerimizi alarak vatandaşımıza sağlıklı bir kent sunduk. Tüm bunların yanında kentimizde son yıllarda yaşanan değer artışını da eklersek Mezitli’nin en fazla tercih edilen kent olduğu gerçeği bizi şaşırtmadı" şeklinde değerlendirme yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı