Merkez Mezitli Sanat Çarşısı büyük ilgi görüyor

Mezitli Sanat Çarşısı büyük ilgi görüyor

Paylaş
Mezitli Sanat Çarşısı büyük ilgi görüyor

Mezitli Sanat Çarşısı büyük ilgi görüyor

MERSİN, (DHA)-MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan ve yönetim kurulu üyeleri Mezitli Belediyesi Sanat Çarşısı'nı ziyaret etti. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın da eşlik ettiği ziyarette Kızıltan, Mersin'in cazibesini artırmak için bu tür projelerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.
MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ve yönetim kurulu üyeleri, Mezitli Belediyesi Sanat Çarşısı'nı ziyaret etti. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile birlikte çarşıda bulunan dükkanları gezerek işletme sahiplerini ziyaret eden Kızıltan ve ekibi, görüş ve önerileri dinledi. Yapılan üretimleri inceleyerek, daha inovatif bir biçimde pazarlanması fikirlerini aktaran Kızıltan, kente hareket kazandıracak ve bölgenin cazibesini artıracak bu tür projelerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Kentte bulunan kurumların Sanat Çarşısı gibi projelerin daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için işbirliği içerisinde bulunması gerektiğinin altını çizen Kızıltan, "Mersin turizmini ve ekonomisini geliştirebilmek adına dört elle çalıştığımız bir süreçte Sanat Çarşısı gibi güzel bir projenin daha geniş kitlelere ulaştırılması bizlerin asli görevi olmalıdır. Özellikle turizm alanında önemli bir cazibe alanı olacak olan Sanat Çarşısı gibi bir projeyi ortaya koyan Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Burayı daha büyük hedeflere kanalize etmek için işbirliği yapmamız gerektiğini Başkanımız Neşet Tarhan’la paylaştık. Öneri ve fikirlerimizi aktardık. Kendisinin her zaman olduğu gibi geniş fikirlerini görmek beni bir kez daha mutlu etti. Şimdi Sanat Çarşısı'nı ve bu bölgede bulunan Örgülü Sokak, Down Kafe gibi alanları daha geniş kitlelere ulaştırmak için çalışma yapacağız" dedi.
Başkan Tarhan ise "Mezitli, insani değerleri ve yapısıyla farklı bir kent. Mezitli; herkesin bir şeylerle uğraştığı üretimde bulunduğu, aktif yaş aldığı bir kent. Yaşı her ne olursa olsun insanlarımız üretiyor, çalışıyor, sanat yapıyor. Mezitlili kadınlar çok farklı. Bu farklılıklarını tüm dünyada gösterdiler. Çin'de ödül alırken jüri ödülümüzü açıklarken, 'Burası dev şehirler arasında küçük bir ilçe ama yüreği büyük kadınlar var' demişti. Mezitli Sanat Çarşımız da üreten insanlarımız için oluşturduğumuz mekanlardan birisi. Burayı imal ederken Türkiye'de örneği olmayan bir biçimde atıl konteynerleri değerlendirdik. Kendi ürettikleri, el ürünlerini burada değerlendiriyorlar. Gün aşırı etkinlikler düzenleyerek daha çok insana ulaşmayı başarıyorlar" diye konuştu.
Kızıltan ve ekibine ziyaretleri nedeniyle teşekkür eden Başkan Tarhan, "İstiyoruz ki; Mersin’de yaşayan herkes Sanat Çarşımız'a gelerek buraları görsün. Ne kadar muhteşem üretimler yapıldığına tanık olsunlar. Buradaki atölyelere katılarak üretimin ve buranın bir parçası olsunlar. Mersin’de böylesi sanatsal değeri de olan el ürünleri bulabilecekleri başka bir yer yok. Bunu daha çok duyurarak sevdiklerine hediye arayanlar için ihtiyaçlarını giderme fırsatı yakalamış oluruz. Aynı zamanda kentimizin tanıtımına ve turizminin gelişmesine katkı sunarız" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı