Merkez Mezitli’de aile plajları çoğalıyor

Mezitli’de aile plajları çoğalıyor

Paylaş
Mezitli’de aile plajları çoğalıyor

Mezitli’de aile plajları çoğalıyor

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, vatandaşların denize güvenli ve sağlıklı bir biçimde girebilmesi amacıyla kentte bulunan sahillerde yapılan çalışmaları inceleme ziyaretinde bulundu.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Viranşehir sahilinden başlayarak Tece Plajı'na kadar tüm sahil boyunca gezerek, denize giren vatandaşlar ile sohbet etti ve yaşanan sıkıntılar hakkında fikir alışverişinde bulundu. Başkan Tarhan, vatandaşlardan ve belediye görevlilerinden aldıkları bilgiler doğrultusunda yapılan uygulamalarda düzenlemeye gidecekleri bilgisini verdi.
Plajlarda 5 farklı noktayı kiralayarak halkın hizmetine sunduklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Halkımız güven içerisinde sağlıklı bir şekilde denize girebilsin diye tüm tedbirleri alıyoruz. Pompeiopolis Parkı Plajında yakaladığımız verim üzerine Tece Halk Plajında da aile bölümü oluşturmaya karar verdik” dedi.
Kiralamanın üzerinde henüz kısa bir süre geçmiş olmasına karşın plajların yapılan düzenlemelerle daha iyi bir seviyeye geldiğini ifade eden Başkan Tarhan, “Viranşehir’den başlayarak Tece’ye kadar kiraladığımız bölgelerde belirli düzenlemeler yapmaya başladık. Özellikle Pompeiopolis Parkında eski alışılır hale gelmiş karmaşadan uzak görüntüler görmek bizleri mutlu etti. Aileler rahatlıkla denize girebiliyor, şezlong, duş, şemsiye, soyunma odası gibi çok sayıda hizmetten ücretsiz yararlanabiliyorlar. Su, çay gibi ihtiyaçlarını giderebiliyorlar. Aile plajı bölümünü girişlerin daha kontrollü olması adına 5 lira gibi sembolik bir ücret yaptık” diye konuştu.
Önümüzdeki günlerde benzer bir uygulamayı Tece bölgesinde başlatacakları müjdesini de veren Başkan Tarhan, “En Doğu bölgede uygulamamızın başarı kazanması sonrası en batı bölgemiz olan Tece plajında da çalışmalara başlayacağız. Sadece plaj kısmı değil, bisiklet ve yürüyüş yolları gibi farklı spor ve aktiviteler için imkanlar da sunacağız. Amacımız halkımıza alternatifler sunarak plajlarda oluşan kalabalığın ve kargaşanın önüne geçebilmek. Vatandaşlarımız, Pazar günü 10 TL olmak kaydıyla diğer günler 5 lira gibi sembolik ücretle ayrılmış plajları kullanabilirler. Ayrıca farklı bölgelerde ücretsiz olarak yine tüm imkanların bulunduğu plajlarda denize girebilirler. Aslında kiralama için iki yıldır uğraşıyoruz. Bu sene kiralama talebimize geç yanıt verildiği için ancak kısıtlı düzenlemeler yapabildik. Önümüzdeki yıldan itibaren tüm plajlar daha temiz ve daha düzenli olacak. Aileler 24 saat güven içerisinde korkmadan denize girebilecekler. Bize destek veren tüm Mersin ve Mezitli halkına teşekkür ederim. Bu destek olduğu müddetçe her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı