Merkez Mezitli’ye Sanat Çarşısı

Mezitli’ye Sanat Çarşısı

Paylaş
Mezitli’ye Sanat Çarşısı

Mezitli’ye Sanat Çarşısı

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de, Mezitli Belediyesi Sosyal Tesisleri, sanat çarşısı haline getiriyor. İçerisinde hediyelik ürünlerin yer alacağı çarşı, kentte ilk olacak.
Kente şehir dışından gelen misafirler için de çekim merkezi haline gelecek olan çarşıda yer alacak üreticilerin yer belirleme kuraları çekildi. Mezitli Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen kura çekiminde 27 asil 4 yedek isim hazırlıkları devam eden dükkanların sahibi oldular. Kura çekimine katılan Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersinlileri ve misafirleri yeni bir çekim yerine kavuşturmak istediklerini ifade etti. Aynı zamanda üreticilerle tüketicileri buluşturacak bir projeye imza attıklarının altını çizen Başkan Tarhan, "Mezitli’de yaşayan vatandaşlarımızın yapısı diğer ilçelere göre daha farklı. Onların taleplerine göre projeler üretmeye gayret ediyoruz. Diğer hizmetlerimizi yürütürken kenti ön plana çıkaracak projelere imza atıyoruz. Daha temiz, daha güzel ve daha yeşil bir kent yaratırken ilçenin tanıtımına katkı sağlamak istiyoruz. Amacımız daha fazla insanın gelmesini sağlamak. Daha cazip bir şehir olması için çalışıyoruz. Hem Mezitli’deki insanların, hem Mersin’deki insanların, hem de turist olarak ziyaret edenlerin buraya gelmesini sağlamak istiyoruz" dedi.
Yapımı hızla devam eden Sanat Çarşısı ile ilgili bilgiler de veren Başkan Tarhan, "Avrupa’da benzerlerine tanık olduğumuz bir çarşı planladık. Mezitli’de ya da Mersin’de evinde oturan insanların dışarı çıkınca gidebilecekleri bir yer olsun istiyoruz. Toplam 27 dükkanın yer aldığı Sanat Çarşımızda oturma alanları, gezinti yolu ve mini bir de meydan bulunuyor. Çarşı düzeni için bir yönetmelik hazırlıyoruz ve belirli kurallar belirliyoruz" diye konuştu.
Sanat Çarşısı'nın yeni yılla birlikte faaliyete geçmesi planlanıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı