Siyaset 'MHP ile anlaşırsak Anayasa'yı yaparız'
Paylaş
'MHP ile anlaşırsak Anayasa'yı yaparız'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa konusunda MHP ile işbirliği yapabileceklerini söyledi

TBMM Başkanlık seçimi sonuçlarının açıklanmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalar yaptı.

TBMM Başkanlık seçimi sonuçlarının açıklanmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan, Cemil Çiçek’in konuşmasında dile getirdiği mesajın sorulması üzerine temennilerinin ellerin tokalaşmaya açık olması, barışa uzanması olduğunu söyledi. Gündemlerinin ülke insanının mutluluğu olduğunu hatırlattı.

“MHP İLE ANLAŞIRSAK ANAYASAYI YAPARIZ”

CHP’nin yemin boykotunun devam etmesiyle anayasa çalışmalarının riske gireceği yorumlarının hatırlatılması üzerine Başbakan, “Eğer şu anda imzayı atmış olan MHP ile bir konsensüs, ortak akıl oluşturabilirsek anayasa noktasında verdiğimiz sözü yerine getirebiliriz.

Nedir bu ortak akıl? Bütün sivil toplum örgütleri ile oturur, konuşuruz, çalışmaları yaparız ve ülkemize hizmet noktasında kapıyı ciddi manada açmış oluruz” dedi.

"CHP ÇALIŞMALARIN İÇİNDE OLMALI"

Erdoğan sözlerini CHP ile gerilimi düşüren şu sözlerle devam etti: “CHP’nin ana muhalefet partisi olması hasebiyle bu çalışmanın içinde olması lazım.

Bu çalışmanın içinde olması en büyük arzumudur. Demokratik parlamenter sisteme güç katması açısından da önemlidir. Ama şu ana kadar takındıkları tavır yanlış bir tavırdır.”

CHP’nin üzerlerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Erdoğan “Bizim ön yargılarımız yok. Tam aksine milletimize hizmet bizim önceliğimizdir. Kimseye de kinimiz nefretimiz söz konusu değildir” dedi.

“CHP’nin Meclis’e gelmesi için Ekim’de bir atabilir misiniz” sorusuna ise Erdoğan, “Ekim’i niye bekliyorsunuz daha Temmuz’dayız” karşılığını verdi.

Haberin Devamı