Gündem MHP lideri Bahçeli'den Meral Akşener açıklaması

MHP lideri Bahçeli'den Meral Akşener açıklaması

Paylaş
MHP lideri Bahçeli'den Meral Akşener açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Isparta gezisi sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, yeni parti kurma çalışmaları yürüyen muhalifleri eleştirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2018 kongresinin MHP'de demokrasinin işleyişini göstereceğini söyledi. Isparta gezisi dönüşü yemek molasında arasında Habertürk'ten Saliha Çolak'ın da aralarında bulunduğu bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Bahçeli, şu mesajları verdi:

('MHP'nin 18 Mart 2018'de yapacağı kurultayda aday olacak mısınız' sorusuna) Biz görevimizin başındayız ve yolumuza devam ediyoruz. Büyük kurultay sürecine girdiğimizde MHP'nin nasıl bir demokratik süreç içerisinde faaliyet göstereceğine herkes şahit olacak. Erken demokrasi çığırtkanlığı yapanlar da, "Keşke biraz sabretseymişiz, gayet de iyi olurdu" diyeceklerdir.
Siyasette tükenmişler, siyasette bir tıkanıklıktan bahsederek kendilerine aşı yapmaya çalışıyor. Şu an 101 tane siyasi parti var. Siyasi partileri bölerek yeni bir siyaset üretme, Türkiye açısından belli isimleri parlatıp sonra çöplüğe atmak demektir.


"ÇOK YANLIŞ BİR YOL"


(Eski Başbakan) Tansu Çiller ile bizim resmimizi koymak suretiyle (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması halinde bizlerin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev üstlenebileceğimizi, böylelikle de Sayın Cumhurbaşkanı'nın 3 Kasım 2019 tarihinde seçilebileceğine dair bir konuyu gündeme getiriyorlar. Çok yanlış bir yol. Tasvip etmediğimiz bir yaklaşım.


"BALON ŞİŞİRMEYLE MEŞGULLER"


(MHP'den kopanlar Erdoğan'ın seçilmesini engelleyebilir mi?) MHP'den ayrılmış veya ayrıltılmış unsurlar üzerinden kendilerine bir siyasi destek sağlayabilecek oluşumlarla, beklenmedik balon şişirmeleriyle meşgul oluyorlar. Bu bayram balonu gibi patlarsa ne olur? Sadece birileri için gürültü yaratır.


"ABD'NİN ÇAĞLAYAN KARARI YANLIŞ"


(Eski Bakan Zafer Çağlayan'ın ABD'deki tutuklama kararı) ABD, Türkiye ile dost ve müttefik ilişkinin çok çok ötesinde, Türkiye aleyhine gelişebilecek olaylara sebebiyet veren bir tavır ve politika izliyor. Bu yanlıştır.


"BULANIK SU DA BALIK AVLAMAYI SEVMİYORUM"


(Yeni müfredat tartışmaları) Tartışmaların boyutu ve derinliği henüz belli değil. Bulanık suda balık avlamayı sevmiyorum. Balık tutmasını da bilmiyorum.