Gündem MHP lideri Devlet Bahçeli ABD'ye sert çıktı

MHP lideri Devlet Bahçeli ABD'ye sert çıktı

Paylaş
MHP lideri Devlet Bahçeli ABD'ye sert çıktı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin gündeminde ABD vardı. Tutuklu konsolosluk çalışanın telefonunu isteyen ABD'ye yüklenen Bahçeli,"Madem konsolosluk çalışanın telefonu bu kadar değerlidir verin haini Gülen'i alın telefonu. Kontörünüz biterse milletvekili maaşımdan harcamalarımdan kısıtlama yaparak söz veriyorum ben size göndereceğim. Telefon alamazsanız sözüm söz olsun yeni bir telefon alıp Rakka'ya göndereceğim" dedi.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları...

Türkiye Cumhuriyeti bağımsızlığını bir lütuf sonucu elde etmedi. Türk milleti mazlum milletlere emsaldir.

Cumhuriyet vatandaşlarımız arasında eşitliği katılımı sağlarken demokrasiye işlev kazandırmıştır. Cumhuriyet demokrasiye geliştiren bulunmuş en iyi yönetim biçimidir.

Cumhuriyetten intikam almak için kuyrukta bekleyen kötüler, hepinizin malumudur. Bunlara ne diyelim? Bir delinin hezeyanı mı diyelim?


"CUMHURİYET DÜŞMANLARININ MASKESİ DÜŞTÜ"


Atatürk'e sövmek bunların mesleğidir. Son yıllarda bu zevatın sayısındaki artış da dikkat çekicidir.

Cumhuriyet düşmanlarının maskesi düşmüştür. Din kisvesine bürünen hainlerin en son oyunu 15 temmuz'da işgal bir kez daha püskürtülmüştür.

Bu devlet ona buna peşkeş çekilemeyecek üç beş soysuzun emeline düşmeyecektir. Cumhuriyetimizin temel değerleri olan tek dev tek bayrak tek millet tek vatan tek dil unsurlarına bağlılıkla bugünler aşılacaktır.

Öncelikle şu sorunun cevabını uluslarası toplumun cevaplaması acil ihtiyaçtır. Adalet, demokratik bir gelecek mi desteklenecek yoksa devamlı genişleyen şiddet ve kan gölünün mü ortağı olunacaktır? Bize öyle geliyor ki bu sorunun cevabı verilememiştir.

"BARZANİ REZİL RÜSVA OLMUŞTUR"


Medeni ve gelişmiş olmakla övünen ülkeler çelişki yumağına bürünmüştür. Uzlaşmazlık ve güvensizlik düşmanlık yeni rekorlara koşmaktadır. Türk milleti tehdit edilmektedir. Zalimler kanlı planlarını tahkim ve tatbikatle meşgullerdir. Başımızı çevirdiğimiz her yerde sorun vardır. 25 Eylül'de korsan referandumu 21 günde gümlemiş, Barzani rezil rüsva olmaktan kurtulamamıştır. Barzani'nin bağımsızlık sevdası şimdilik beklemeye alınmış rafa kaldırılmıştır. Yalnızlaşan Barzani ve peşmerge çetesi bir hayal kırıklığı yaşamıştır. Kerkük kurtarılmış Türkmenler derin bir oh çekmişledir. Barzani'nin kaçıp gitmesi şüphelere neden olmuştur. Şayet Kerkük için yeni bir plan için düğmeye basılmışsa bunun da kokusu yakında çıkacaktır. Barzani'nin zorladığı referandum sonrası Kerkük için yeni bir süreç başlatmıştır. Peşmergenin Kerkük'ten çekilmesiyle bir geçiş dönemi yaşanacaktır. Kerkük hiç bir vilayet bağlı olmayan özel statüye kavuştuulmalıdır. Haşdi Şabi'nin dayatmaları Türkmen kardeşlerimize nifak sokmaktan başka işe yaramayacaktır. Türkmen'e bakınca mezhep görmeyiz göremeyiz. Türk Türk'tür başka bir tanım ve tasvire ihtiyaç duymayız. Yarın Türkiye'ye gelecek olan Irak Başbakanına bunların hatırlatılması yerinde olacaktır.

Türkiye 25 Eylül referandumunu tanımayarak Irak Merkezi Yönetiminin elini güçlendirmiştir. Barzani mevzi kaybetmişse bunda Türkiye'nin önemli bir payı vardır. Kerkük Türk'tür Türk'ün ebedi yurdudur.


"KOMUTA HEYETİ ÜZERİNE KUŞKU UYANDIRMAK UTANMAZLIKTIR"


Türkiye terörle amansız bir mücadele halindedir. Kahraman TSK'yı yürekten kutluyor sonuna kadar arkalarında durduğumuz ifade ediyorum. Hepimizin dikkat etmesi gerek husus TSK'yı tartışmaların içine çekmekten zan ve töhmet altına almaktan süratle kaçınmaktır. 15 Temmuz'da korkusuzca direnmiş bir komuta heyeti üzerine kuşku uyandırmak ipe sapa gelmez yorumlarla dedikodu yapmak utanmazlıktır. Düşman sevindirenlerin kimlere hizmet ettiği yakında görülecektir. Nifak saçan çenenizi acilen kapatınız. Etrafımız mayınlarla dönemiştir kimin eli kimin cebinde kim kiminle düşüp kalkıyor...


"GEÇTİ BOR'UN PAZARI SÜR EŞEĞİ KANDİL'E"


Rakka PY/YPG'nin kontolüne girdi. Bebek aktilinin posterleri meydanlara asıldı. ABD PKK'yı buyur ederek nerede durduğunu tartışmaya yer bırakmayacak şekilde gödtermiştir. Rakka bir terör örgütünden alınıp diğerine teslim edilmiştir. Bu bir kepazeliktir. Süper güç olduğunu söyleyen çarpık ve çürük yönetimle bu ülkenin ünsalık adına söz söylemeye yüzü olmayacaktır. ABD Büyükelçiliği diyor ki 'PKK terör örgütüdür. Öcalan Saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir.' Bunu Rakka meydanlarında katilin posterini astırmadan düşüneceksiniz. Yazıklar olsun geçti Bor'un pazarı sürün merkebinizi Kandil'e. Darbecileri Türkiye'ye vermeyen ABD telefona mı kalmıştır? Madem konsolosluk çalışanın telefonu bu kadar değerlidir verin haini Gülen'i alın telefonu. Kontörünüz biterse milletvekili maaşımdan harcamalarımdan kısıtlama yaparak söz veriyorum ben size göndereceğim. Telefon alamazsanız sözüm söz olsun yeni bir telefon alıp Rakka'ya göndereceğim.