Gündem MHP lideri Devlet Bahçeli'den Reza Zarrab ve CHP'ye sert sözler

MHP lideri Devlet Bahçeli'den Reza Zarrab ve CHP'ye sert sözler

Paylaş
MHP lideri Devlet Bahçeli'den Reza Zarrab ve CHP'ye sert sözler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin gündeminde ABD'de yargılanan Reza Zarrab ve CHP vardı. Bahçeli, "Zarrab denilen şarlatan ABD'nin kanunlarına göre bir suç işlediyse cezaya çarptırılsın. Bu kirli şahıs Türkiye'ye iade edilmeli Türkiye'de yargılanmalı en ağır şekilde cezalandırılmalı sonra da Türk vatandaşlığından çıkarılmalıdır" dedi CHP için de, "CHP başkalarının dümeninde akıl tutulması yaşayabilir. Bize düşen bunların foyasını ortaya çıkarmaktır. Hadi bizden utanmıyorsunuz bari Atatürk'ten utanın" dedi.

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları...

Milliyetçi hareketin insan sevgisine dayandığı merhum Türkeş'in net görüşleri arasındadır. Milliyetçiliğin amacı bütün vatandaşlarımızı dil, din ayrımı yapmaksızın kucaklamaya dayanır. Milliyetçiliği kim öcü gösteriyorsa keçeden topuz tahtadan kılıç yapmakla oyalanan ucuz ve ucube şahsiyetlerdir. Bunlar için milliyetçilik korku MHP ise hasımdır. Bittiğimizi öne sürüyorlardı baraj altı polemikleriyle vakit harcıyorlardı. Ne oldu? Allah bağışlasın ülkücü Türk gençliği alayını devirdi hepsini çılgına çevirdi. Türk gençliği gidene ağam gelene paşam demeyecektir. Bazılarının öylesine çirkin ithamları var ki arpaya katsanız at yemeyecek kepeğe katsanız it yemeyecektir. Elbette bunlar ağızlarının payını almışlardır. 26 Kasım Pazar günü Ankara'da mahşeri bir kalabalık davasını yüceltmiştir. Paslı kulaklar varsın duymasın. Kirli yüzlerini rüyada görsek hayra yormayız.


"KÜLAHIMA ANLATSINLAR"


Bir kızım siyasi mefta va marazi tipin MHP'nin milliyetçilik anlayışına itirazları varmış. Her defasında akılları başlarına almalarını söylüyoruz ama ne çare. Gelsinler dertlerini külahıma anlatsınlar. Türkiye işgal edilse ilk sevinecek bunlardır. Birlik ve beraberlik yara alsa, emperyalizm hakimiyet kursa önce bu kripto ve karanık niyetler alkışlayacaktır. FETÖ ile aynı çuvala girenler, PKK'ya evet diyenler elbette bzie itiraz edeceklerdir. Tavsiyem; önce edep önce adamlık önce insanlık öğrenin. Zihin fukara oldu mu akıl ukala olurmuş.

Bizim Türk düşmanlarına bekçlilik yapanların oyunlarını bozacağımız günler çok yakındır. Hiçbir parti hiçbir siyasi gelenek birbirine benzemek zorunda değildir. Ancak vatan savunmasında milli olmak konusunda payda ortak zemin birdir.


"BUNLAR İNSAN GÖRÜNÜMLÜ CANAVARLARDIR"


Geçtiğimiz Cuma günü son yılların en dehşet verici katliamı Mısır'da yaşanmıştır. 27'si çocuk olmak üzere 305 kişi hayatını kaybetmiş 120'yi aşkın kişi yaralanmıştır. Olan biten insanlık suçudur. Mısır halkına bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Eylemi şiddetle kınıyorum. Bu kanlı saldırıyı IŞİD'in yaptığı dile getirilmiştir. Hangi insan vicdan sahibi bu saldırıyı gerçekleştirebilir? Bunlar insan görünümlü canavarlardır.


"HER IŞİD'Lİ AYNI ZAMANDA FETÖ'CÜDÜR"


İran Cumhurbşkanı IŞİD sona erdi dese de bu açıklamanın emaresini görmek henüz mümkün değildir. IŞİD barbardır, gaddardır, canidir. FETÖ IŞİD'in kılık değiştirmiş koludur. Azımsanamayacak bağlantı vardır. Her IŞİD'li aynı zamanda FETÖ'cüdür. Bunların hepsi aynı tornadan çıkmışlardır. Ne acıklı bir manzaradır ki İslam ülkelerini ambar gibi deşiyorlar. IŞİD'in İslam'a verdiği hasarları açtığı derin yaraları mesele eden kafa yoran alimler ne yapıyor neden geride duruyorlar? Nedir onları korkutan? Bu şuursuzluk bu omurgasızlık olur şey değildir.


"KARŞIMIZDA İĞRENÇ BİR TERTİP VAR"


Küresel güçler bir yandan PKK/PYD'yi silahlandırırken bir yandan IŞİD ve FETÖ''yü üzerimize kışkırtmaktadır. Nasıl bir oyun sahnelenmektedir.? Karşımızda ölümü gösterip Türkiye ve bölge ülkelerini sıtmaya razı etmeye çalışan iğrenç bir tertip vardır. ABD'nin terör örgütlerinden derhal elini çekmesi mecburiyettir. Türk milleti yek vücuttur mili ve manevi yadigarlarına son nefesine kadar sahip çıkacaktır.


"PYD KATILIRSA SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNDEN BAHSEDİLEMEZ"


İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Rusy Devlet Başkanı Putin ve Sayın Erdoğan Soçi'de bir araya gelmişlerdir. 3 ülke Suriye'de barışın tesis edilmesi için aktif işbirliğinin sürdürülmesiyle ilgili kararlılıklarını teyit etmişlerdir. Bu önemli bir kazanımdır. 3 ülke Suriye'de yerleşik ve köklü itilaflara çözüm bulma konusunda mutabıık kalmışlardır. PYD'nin szü edilen kongreye katılıp katılmaycağı belirsizliğini devam ettirmektedir. PYD'nin kongreye katılımı halinde Suriye'nin toprak bütünlüğünden bahsetmek anlam ve muhtevasını kaybedecektir.


"YPG'YE SİLAH VERDİKLERİ KESİNLEŞMİŞTİR"


Geçtiğimiz günlerde Trump Sayın Cumhurbaşkanımızı aramıştır. En azından sözlerini gecikmiş bir vicdan muhasebesi olarak yorumlamak isterim. Biz dostlukla gelene hoşgeldin düşmanlıkla gelene hoşt demekten kaçınmayız. ABD'nin artık YPG'ye silah vermeyeceği duyurulmuştur. Bunu zaman gösterecektir. Geride kalan yıllarda ABD PKK'nın Fırat'ın doğusuna çekileceğini vadetmiş, fos çıkmıştır. Sadece ABD değil, IŞİD'e karşı koalisyondaki 20'ye yakın ülkenin YPG'ye silah verdiği kesinleşmiştir.


"ZARRAB DENİLEN ŞARLATAN..."


Şu sıralarda ABD'de bir yargıama süreci vardır. Şahıs üzerinden Türkiye yargılanmak istemektedir. Dava hukuki olmaktan çıkmış siyasallaşmıştır. FETÖ'cü hainler Türkiye'ye husumet duyan hainler buna dahil olmuşlardır. Zarrab denilen şarlatan ABD'nin kanunlarına göre bir suç işlediyse cezaya çarptırılsın. Buna kim itiraz edebilir? Bu kirli şahıs Türkiye'ye iade edilmeli Türkiye'de yargılanmalı en ağır şekilde cezalandırılmalı sonra da Türk vatandaşlığından çıkarılmalıdır. Türkiye'deki bazı çevrelerin bu senaryoyu alkışlamaları kendileri açısından bir zillettir. Zarrab davasına bel bağlamak vatanseverlikle bağdaşmayacaktır. Bizim şahıslarla ilgili meselemiz yoktur. Biz Türkiye'nin onuru ve milli bekasının peşindeyiz. Türkiye ahlaksızca yargılanırsa siyaset kurumumuz Amerikalı bir yargıcın elinde oyuncak olursa bundan kim kazançlı çıkacaktır. Zarrab kimdir ki Türkiye'ye aba altından sopa gösterilmektedir. Bizim ABD'den öğreneceğimiz bir şey yoktur.


"BİZE DÜŞEN CHP'NİN FOYASINI ORTAYA ÇIKARMAKTIR"


CHP başkalarının dümeninde akıl tutulması yaşayabilir, Türkiye'yi sürekli şikayet edebilir, etmiştir de. Bize düşen bunların foyasını ortaya çıkarmaktır. Oğlan babadan görür at oynatmasını, kız anadan görür sofra donatmasını. Peki, siz nereden gördünüz böyle çorak siyaseti. Hadi bizden utanmıyorsunuz bari Atatürk'ten utanın. Bu da olmadı hiç olmazsa Allah'tan utanın.