Siyaset MHP: Yargı, Aziz Yıldırım hakkında karar vermeli
Paylaş
MHP: Yargı, Aziz Yıldırım hakkında karar vermeli

MHP: Yargı, Aziz Yıldırım hakkında karar vermeli

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, yargının, bir an evvel Aziz Yıldırım ve diğer taraflar hakkında karar vermesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Yeniçeri, düzenlediği basın toplantısında, olaylı Fenerbahçe-Galatasaray futbol maçına değindi.

Maç sırasında ve sonrasında çıkan olayların spor ruhuna, ahlak ve olgusuna uygun bulmadığını belirten Yeniçeri, spora aşırı anlamlar yüklenmesinin, maçların bir hesaplaşma sürecine ya da intikam aracına dönüşmesinin son derece tehlikeli olduğunu kaydetti.

Sorunun yalnız sporla ilgili olmadığını, iletişim çağındaki iletişimsizliğin bir sonucu olduğunu anlatan Yeniçeri, derbi sonrasındaki şiddetin, insanlarda mağdurluk, ezilmişlik, haksızlığa uğramışlık duygusunun hat safhaya ulaştığının göstergesi olduğunu savundu.

Yeniçeri, "Yargının bir an evvel Aziz Yıldırım, arkadaşları ve diğer taraflar hakkında karar vermesi gerekir" diye konuştu.

Haberin Devamı

-Tutuklu milletvekilleri-

AK Parti’nin tutuklu milletvekilleri konusunda da olumsuz tavrının sürdüğünü savunan Yeniçeri, tutuklu milletvekillerinden birinin AK Parti’li olması durumunda böyle bir sorunun olmayacağını savundu.

Yeniçeri, sorunun çok basit bir şekilde çözülebileceğini iddia ederek, "Bir defaya mahsus olarak geçici bir yasal düzenleme yapılarak içeride tutuklu bulunan vekiller içeriden çıkartılabilir" dedi.

Ayhan: İstihdam artışı durabilir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan ise, "Ekonomik aktivitedeki yavaşlama önümüzdeki dönemde iyice hız kestiği takdirde istihdam artışı da duracaktır" dedi.

Ayhan, düzenlediği basın toplantısında 2012 Ocak-Mart dönemindeki ekonomik gelişmelere değinerek, sanayi üretimi artışının yavaşladığını söyledi.
İhracat artışının yılın ilk çeyreğinde, AB’deki sorunlar nedeniyle hız kestiğini belirten Ayhan, AB’yi diğer pazarlarla ikame etmeye çalışan ihracatçıların ise ilk çeyrekte ihracat artışını sürdürdüğünü kaydetti.

Ocak, Şubat, Mart ortalamasında işsizlik oranının 1.1 düşerek yüzde 10.4’e gerilediğini hatırlatan Ayhan, "Ekonomik aktivitedeki yavaşlama önümüzdeki dönemde iyice hız kestiği takdirde istihdam artışı da duracaktır" dedi.

Bütçe açığının arttığını da öne süren Ayhan, bunun nedeninin bütçe gelirlerinin dolaylı vergilere, üretimin ise ithalata bağımlı yapısından kaynaklandığını söyledi.

Haberin Devamı

Ayhan, cari işlemler açığının da hala çok yüksek ve finansmanının kırılgan olduğunu ifade etti.

İç talebe ilişkin öncü göstergelere bakıldığında bireysel kredi artışının yavaşlamaya devam ettiğinin görüldüğünü anlatan Ayhan, ikinci çeyrekte de bir hareketlenme görülmediğini söyledi.

Ayhan, "Sonuç olarak yılın ikinci çeyreğinde de zayıf bir büyüme ile karşılaşabiliriz. AB ve dünya ekonomisindeki sorunların derinleşmesi daha olumsuz bir tabloyla karşılaşmamıza neden olabilir" dedi.