Siyaset MHP'den 'dokunulmazlık'a destek
Paylaş
MHP'den 'dokunulmazlık'a destek

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, "Dokunulmazlıklar meselesi hükümet tarafından meclis gündemine getirildiğinde, MHP açıkça destek verecek" dedi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, dokunulmazlıklar meselesi hükümet tarafından meclis gündemine getirildiğinde, MHP’nin açıkça destek vereceğini belirterek, "AKP iktidarının terörle mücadelede ne kadar kararlı ve samimi olduğu da bu vesileyle kamuoyu önünde bir kez daha test edilmiş olacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti’nin son kurultayında İslam alemine dahil birçok ülkeye selam ve mesaj gönderilirken, Türk dünyasının ağızlara bile alınmadığını, buna karşılık PKK’yı dışarıdan desteklediği bilinen bir bölgesel aşiretin liderinin, yüksek konuk olarak ağırlandığını öne sürdü.

Oslo sürecinin daha ileri bir safhaya taşınarak bölücübaşıyla masaya oturma seanslarının işareti verildiğini iddia eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Bir yandan parlamentoya sızan PKK temsilcilerinin dokunulmazlığını kaldırma hazırlığı yapıyor görünen iktidar partisi, diğer taraftan da İmralı’daki kan emiciyle flört etmektedir. AKP hükümetinin politikası halk tabiriyle ’tavşana kaç tazıya tut’ demekten ibarettir. Bir başka deyişle hem nalına, hem mıhına vuran AKP’nin siyaset çekici bir gün kendi başında patlayacaktır.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan ’Dokunulmazlıkları kaldırırız’ diye külhani açıklamalarla siyaset meydanından toz kaldırırken, yardımcısı Beşir Atalay da terör konusunda gerekirse herkesle görüşeceklerini beyan ederek İmralı ve Kandil’e göz kırpmaktadır. Bu ucuz taktikler, AKP’nin terörle mücadele konusunda ne kadar mafsalsız ve kemiksiz olduğunu ispatlamıştır.

Dokunulmazlıklar meselesi hükümet tarafından meclis gündemine getirildiğinde, MHP açıkça destek verecek ve kanlı ihanetin cezasız kalmaması için üzerine düşen sorumluluğu millet adına ifa edecektir. AKP iktidarının terörle mücadelede ne kadar kararlı ve samimi olduğu da bu vesileyle kamuoyu önünde bir kez daha test edilmiş olacaktır."