Siyaset MHP'den Kocaeli itirazı
Paylaş
MHP'den Kocaeli itirazı

Kocaeli'de yapılan son sayımda bir milletvekilini HDP'ye kaptıran MHP, sonuçlara itiraz etti. MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü 'Değişmesini beklediğimiz 2 bin oyla ikinci milletvekilini çıkarmak istiyoruz' dedi

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, milletvekili genel seçiminde partilerinin bazı oylarının kayıp olduğu, bazılarının da yanlış yazıldığı iddiasıyla seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Ünlü, Kocaeli Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, partisinin hukuk komisyonu ve ilçe başkanlarıyla sabaha kadar süren bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Bu doğrultuda Kocaeli genelinde 400 sandıkta çıkan sonuçlara itiraz etme kararı verildiğini belirten Ünlü, "Eş zamanlı olarak 12 ilçede itiraza yetkili arkadaşlarımızla seçim kurullarında sandıklara itirazlarımız var. Yaptığımız incelemelerde, MHP’nin oylarının kayıp olduğu görülmüştür. Kanıtlı belgeli oylarımız vardır, yanlış yazılan. Bunlar seçim kurulu vasıtasıyla düzeltilerek MHP hanesine yazılması sağlanacak. Hedefimiz ve hakkımız olan ikinci milletvekilimizi de Ankara’ya göndermeyi resmiyete bağlayacağız" görüşünü savundu.

'2 BİNİN ÜZERİNDE OY BEKLENTİMİZ VAR'

Haberin Devamı

Aydın Ünlü, seçim kurulunda bir sandığı saydırma şartlarının bulunduğunu hatırlatarak, "Bugün bizim tamamen ıslak imzalar üzerinde yapılan incelemelerde itiraza teşkil edecek konularda çalışma yaptık. Bu da yaklaşık 400 sandıktır. Muhtemelen bunların yarısı kabul olacaktır, adalete güveniyoruz. Bunlar tekrar sayıldığında da MHP hanesine çok oy yazılacaktır. 400 sandıktan 2 binin üzerinde oy beklentimiz var. Onlar da eklendiğinde ikinci milletvekilini de çıkaracağız" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Ünlü ve ilçe başkanları, il seçim kuruluna itiraz dilekçelerini verdi.

AA