Siyaset MHP'li Halaçoğlu: HDP'nin desteğini asla kabul etmiyoruz
Paylaş
MHP'li Halaçoğlu: HDP'nin desteğini asla kabul etmiyoruz

HDP'nin dışarıdan destekleyeceği bir CHP-MHP hükümeti de koalisyon alternatifleri arasında gösterilirken, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, 'HDP'nin desteğini asla kabul etmiyoruz. Kendilerini terör örgütünden soyutlayamayan bir siyasi partinin bizi destekliyor olmasını kabul etmemiz söz konusu değil' dedi

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, ''HDP'nin desteğini asla kabul etmiyoruz. Kendilerini terör örgütünden soyutlayamayan bir siyasi partinin bizi destekliyor olmasını kabul etmemiz söz konusu değil'' dedi.

Halaçoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün CHP milletvekili Deniz Baykal ile Dışişleri Konutu'nda bir araya geldi. Halaçoğlu'na bu sürpriz görüşme de soruldu.

Erdoğan-Baykal görüşmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisini tek başına iktidar olamamıştır. Bir takım yollar denemesi gayet tabidir. Muhtemeldir ki en fazla oyu almış Adalet ve Kalkınma Partisi'ni Cumhurbaşkanı tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilecektir. Cumhurbaşkanı seçimlerde olduğu gibi daha önce nasıl Adalet ve Kalkınma Partisi'ne çalışmışsa meydanlarda yer almışsa şimdi de hükümet kurması açısından bir takım değerlendirmeler yapmaktadır. Başka partilerle görüşecek mi bilmiyorum ama biz bu konuda önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmaların sonuçlarını bekliyoruz.

Senaryolar arasında AK Parti-MHP seçeneği çok konuşuldu. Bahçeli'nin açıklamasının satır araları didik didik edildi. Bu ihtimal hala geçerli mi?

Genel başkanımız bu konuda açık konuştu gerekiyorsa ana muhalefet partisi olarak yer alırız dedi. MHP'nin kırmızı çizgileri vardır. Yolsuzlukla mücadele birinci planda ikincisi milli değerlere sahip olma meselesi cumhurbaşkanının kanunlara uyup uymama meselesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine sahip olma konusunda taviz vermemiz söz konusu değildir. Biz çözüm süreci de dahil olmak üzere yolsuzlukla mücadele ve milli değerlere sahip çıkmayı ön planda tutuyoruz. Çözüm sürecini 3 yıldır devam ettirdiler. Eski Türkiye Yeni Türkiye gibi söylemlerden nasıl vazgeçecekler?

Çatı aday birlikteliğinden hareketle CHP-MHP ve dışarıdan HDP seçeneğine nasıl yaklaşıyorsunuz?

HDP'nin desteğini asla kabul etmiyoruz. Kendilerini terör örgütünden soyutlayamayan bir siyasi partinin bizi destekliyor olmasını kabul etmemiz söz konusu değil. Böyle bir birlikteliğin olması da söz konusu değil. Zannediyorum akıl tutulmasına kapılan bazı siyasetçiler AKP içerisinde MHP ile HDP'nin işbirliği yaptığı gibi bir takım ithamlarda bulundular bu akıl tutulmasının ötesinde bir şey. Onlarla hele hele koalisyon ortağı dışarıdan destekleseler bile bir yola çıkmayız. Bunların hiçbir tanesi akla bağlı çözüm değil. AKP istiyorsa HDP ile CHP ile kurabilir. Bizim dışımızda hükümet kurma ihtimalleri var. Bu durumda MHP ana muhalefet partisi olarak hizmet etmeyi sürdürecektir.

Haberin Devamı