Siyaset MHP'li Koray Aydın'dan flaş koalisyon iddiası
Paylaş
MHP'li Koray Aydın'dan flaş koalisyon iddiası

Meclis'te koalisyon tecrübesi olan birkaç siyasetçiden biri, MHP'li Koray Aydın yeni yasama döneminde Meclis Başkan Vekili olarak görev yapacak. 1999'daki son koalisyonun kuruluşunda çalışan Aydın, “Ritmini, havasını biliyorum. Ben şu anda AKP-CHP koalisyonunu oldu gibi görüyorum” dedi

Al Jazeera Türk'ten Gonca Şenay'a konuşan MHP milletvekili Koray Aydın, "Meclis’teyim ben, havayı görüyorum. Yanılma payım sıfır. Çok istekliler. İyi bir izdivaç olacak belli. " dedi.

Haberin Devamı

İşte o röportajdan öne çıkan sorular ve cevapları:

Siz koalisyon döneminde bakan olarak görev yapmış bir siyasetçisiniz. Sizce koalisyon mu kurulacak, erken seçim mi olacak?

Bence koalisyon olacak. Erken seçim ihtimalini sıfır görüyorum çünkü AKP’nin koalisyona çok ihtiyacı var. Çünkü kroki vaziyette. Yumruk yiyen her boksör kroki durumundayken kendine gelmek için raundun bitmesini bekler. O şimdi kendine gelecek; bir sorgulama yapıp, ne yapabileceğinin arayışında olacak. Meclis çoğunluğunu da kaybetti, açılacak çok dosya var. Türkiye’de yolsuzluk haberleri pehlivan tefrikası gibi yayınlanabilir bu yeni dönemde. İşin başında olmak, kontrol etmek için iktidara ihtiyacı var.

AK Parti koalisyonu kiminle kuracak sizce?

Haberin Devamı

CHP ile mi, MHP ile mi? Bence CHP ile kuracak. Çünkü CHP de bu işe çok gönüllü, çok istekli.

Nereden alıyorsunuz bu mesajı?

Meclis’teyim ben, havayı görüyorum. Yanılma payım sıfır. Çok istekliler. İyi bir izdivaç olacak belli. Çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum ben koalisyon kurulmasının. Neden istiyor CHP sizce? Onlar adına bir yorumda bulunamam ama anlıyorum ki Sayın Kılıçdaroğlu’nun iktidar olmaya ihtiyacı var.

HDP’ye yaklaşımı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ben HDP karşıtlarının daha özverili olduğunu, bu dönemde azgınlaşanın da HDP olduğunu düşünüyorum. Bulundukları yere uygun hareket etmiyorlar. Hâlâ rol kesmeye çalıştıklarını düşünüyorum. Seçimden sonraki Demirtaş açıklamalarında bunu görüyorum. Hâlâ dağın ne kadar etkili olduğunun anlaşılması açısından önemli. Ben bundan sonra dağın daha da etkin olacağını düşünüyorum. Bu kadar büyük bir yapıyı bırakacak, “Hadi siz de cici demokrasi kahramanları oldunuz” diyecek bir yapı görmüyorum. Tahakkümlerini, baskıcı ve onları çevreleyen tutumlarını artıracaklarını düşünüyorum. Pasta büyüdü, bırakmazlar.