Aksaray MHP'li Özdemir: MHP, Cumhur İttifakıyla Türkiye'de istikrarı hedefleyen bir partidir

MHP'li Özdemir: MHP, Cumhur İttifakıyla Türkiye'de istikrarı hedefleyen bir partidir

Paylaş
MHP'li Özdemir: MHP, Cumhur İttifakıyla Türkiye'de istikrarı hedefleyen bir partidir

MHP'li Özdemir: MHP, Cumhur İttifakıyla Türkiye'de istikrarı hedefleyen bir partidir

Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY, (DHA)- MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, “Türkiye'de PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP'nin, meşru görülmesi girişimleri bizleri üzüyor. Bunu takiben sözde Kürdistan ifadesinin bir siyasi parti genel başkanına ifade edilmesi ve buna tepki gösterilmemesi ve hemen ardından da şehidimizin yakının bacısına çok ağır, galiz küfürlerin edilmesi, bu durum zillet çevrelerince şehit ailesinin provokasyonu olarak değerlendirilmesi bizleri üzüyor. Bütün bunlar Türkiye'nin genel ve ana hatlar itibariyle götürülmek istenen yeri gösteriyor” dedi.

'Adım Adım 2023 İl İl Anadolu' programları kapsamında çeşitli temaslarda bulunmak üzere Aksaray’a gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, bir kafede basın toplantısı düzenledi. Özdemir, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatlarıyla ‘Adım Adım 2023 İl İl Anadolu’ programlarını başlattıklarını söyledi. Özdemir, "Türkiye'de PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP'nin meşru görülmesi girişimleri bizleri üzüyor. Bunu takiben sözde Kürdistan ifadesinin bir siyasi parti genel başkanına ifade edilmesi ve buna tepki gösterilmemesi ve hemen ardından da şehidimizin yakının bacısına çok ağır galiz küfürlerin edilmesi. Bu durum zillet çevrelerince şehit ailesinin provokasyonu olarak değerlendirilmesi bizleri üzüyor. Bütün bunlar Türkiye'nin genel ve ana hatlar itibariyle götürülmek istenen yeri gösteriyor. MHP, Cumhur İttifakıyla Türkiye'de istikrarı hedefleyen bir partidir. Türkiye'de milli birlik ve beraberliğin, kardeşliğin daha da gelişmesi, perçinleşmesi için mücadele eden bir siyasi partiyiz." dedi.

‘CHP MANDACI VE HİMAYECİ BİR ZİHİN YAPISINDA OLDUĞUNU GÖSTERDİ’

MHP’li Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: "ABD Başkanı Joe Biden'ın göreve gelmeden önce muhalefeti destekleyeceğim sözü, yine CHP'li bazı isimlerin ABD'ye Türkiye'nin demokrasi mücadelesine destek vermesi çağrıları yapmaları, bunlar mandacılığın daniskasıdır. Bu, Türk milletinden ümidini kestiğini veya Türk milletinden bir beklentisi olmayan çevrelerin nerelerden beklentiye girdiğinin göstergesidir. Kanal İstanbul ile alakalı büyükelçilere gönderilen bir mektup hadisesi var. Her ne olursa olsun çareyi bu millette ve topraklarda aramayan hiçbir siyasi senaryoya bu milletin onay vermeyeceği manda ve himayenin kabul edilmeyeceğini Türk milleti yüzyıl önce göstermiştir. Ne yazık ki bugün gelinen noktada Atatürk, manda ve himayenin kabul edilmeyeceği gerçeğiyle Türk milletinin bağımsızlığı ve istiklali uğruna bir mücadele verirken bugünkü CHP, mandacı ve himayeci bir zihin yapısında olduğunu göstererek bir bakıma farklı noktalara mesaj veriyor. Bu durum CHP'nin Atatürk'ten ne kadar uzaklaştığını gözler önüne seriyor. Bu hakikatleri her yerde anlatacağız.”

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı