Magazin Michael Jackson ve Whitney Houston vokalisti Della Miles kimdir?

Michael Jackson ve Whitney Houston vokalisti Della Miles kimdir?

Paylaş
Michael Jackson ve Whitney Houston vokalisti Della Miles kimdir?

Michael Jackson ile Whitney Houston'un yıllarca vokalistliğini yapan Della Miles geçtiğimiz günlerde Avrupa turnesine çıktı ve her şarkısının arasında Türkiye’nin tanıtımını yaparak 'Bana güvenin, Türkiye, mükemmel bir ülke' dedi. Bu haberin ardından Della Miles kimdir? sorusu merak ediliyor. Peki, Della Miles kimdir? İşte detaylar…

Türkiye’ye yerleşip Müslüman olan Amerikalı şarkıcı Della Miles, Avrupa turnesine çıktı. Michael Jackson ve Whitney Houston gibi birçok efsaneye vokal yapan Amerikalı şarkıcı Della Miles Avrupa turnesinde 'Bana güvenin, Türkiye, mükemmel bir ülke' dedi. Son zamanlarda yaşantısı ve sözleri ile gündem olan Della Miles internette merak ediliyor. Peki Della Miles kimdir? İşte Della Miles’ın hakkında bilinmeyenler…

Haberin Devamı

DELLA MİLES KİMDİR?

Texas doğumlu olan Della Miles 31 yaşındadır. Geniş bir aileden büyüyen Della Miles'ın 6 erkek ve bir kız kardeşi vardır. Della, yerel bir kilisenin korosunu yöneten ve piyano çalan annesi sayesinde erken yaşlardan itiaren müzikle ilgilenmeye başladı. Della, Miles Davis ve Ella Fitzgerald gibi caz müziğinin efsane isimlerinin kayıtlarını dinleyerek büyüdü. Lise yıllarında kız kardeşi ile birlikte kulüplerde sahne almaya başladı. Ceza Hukuku alanında üniversite eğitimi alan Della Miles'ın, müziğe duyduğu ilgi bu müzik endüstrisinin dikkatini çekti. Michael Jackson ve Whitney Houston’un vokali oldu. 2011 senesinde ise Uncivilized isimli ilk solo albümünü çıkardı.

Geçtiğimiz ay müslüman olan Amerikalı şarkıcı Della Miles, “Aldığım karar beni huzura kavuşturdu. Allah beni İslam’la ödüllendirdi” demişti. Müslüman olduktan sonra Türkiye’ye yerleşti. Muğla Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi’ne yerleşen usta isim Köyceğiz’in Çandır Mahallesi’nde de 700 m2’lik bir arsa satın aldı. İstanbul’da hava alanında arabasıyla ilgili kriz yaşayınca metro kullanan Della Miles, “İstanbul metrosu Avrupa’daki birçok metro ile yarışacak düzeyde güvenli ve modern. Bu şehri, bu kültürü, bu ülkeyi çok seviyorum” diyerek Türkiye sevgisini her alanda dile getiriyordu. Son olarak Avrupa turnesinde her şarkısının arasında Türkiye’nin tanıtımını yaparak 'Bana güvenin, Türkiye, mükemmel bir ülke' dedi.

Haberin Devamı

Amerika ve diğer bir çok ülkede başarılı çalışmalara imzasını atan Della Miles, ülkemizde ise Müslüm Gürses, Zeki Müren gibi usta isimleri anma albümlerinde yer almış, 2013 yılında ise Murat Kekilli‘nin Gümüş Teller isimli albümünde bulunan Git isimli şarkısına eşlik etmiştir. İlerleyen dönemlerde Türkçe bir albüme imza atacağı da sıkça gündeme gelmektedir.