Spor Michael Jordan Çin’de açtığı isim hakkı davasını kazandı

Michael Jordan Çin’de açtığı isim hakkı davasını kazandı

Paylaş
Michael Jordan Çin’de açtığı isim hakkı davasını kazandı

Amerikan Basketbol Ligi’nin (NBA) eski efsane oyuncularından Michael Jordan, Çin’de açtığı isim hakkı davasını kazandı.

Pekin Yüksek Halk Mahkemesi, Jordan’ın Çince yazılışı olan "Çiaodan" kelimesini kullanan Çinli firmanın ünlü yıldızın ismini izinsiz kullandığına karar vererek, 4 yıl önce açtığı davada ünlü sporcuyu haklı buldu.

Adını, basketbol logosunu, formasının 23 sırt numarasını ve çocuklarının adını kullanan davalı firmanın, Jordan kelimesinin Çince karşılığı olan "Çiaodan" imlerinin yerine başka Çince karakterler kullanmasına hükmedildi.

'BİLMEYİ HAK EDİYORLAR'


Hukuki süreci Çin’deki avukatları aracılığıyla takip eden NBA yıldızı, lehine çıkan karar sonrası "Mahkemenin ticari marka olarak isim hakkımı korumasından dolayı memnunum. Çinli tüketiciler, Çiaodan spor ürünlerinin benimle ilgisi olmadığını bilmeyi hak ediyor." dedi.

JORDAN'IN SERVETİ 93 MİLYON DOLAR


Basketbol kariyeri ve sponsorluk anlaşmaları sayesinde bu zamana kadar bir milyar 700 milyon dolar kazanan Michael Jordan, spor dünyasının en fazla gelir elde eden isimleri arasında ilk sırada yer alıyor. Altı şampiyonluk yaşadığı NBA’deki 15 yıllık kariyerinde 93 milyon dolar kazanan efsane basketbolcu, kazancının büyük kısmını sponsorluk anlaşmalarından elde etti.

Haberin Devamı