Futbol Michel Platini, VAR sistemine hakaret etti
Paylaş
Michel Platini, VAR sistemine hakaret etti

Futbolculuğu efsane olan fakat yöneticiliği o kadar da efsane olmayan ve yolsuzluk nedeniyle UEFA'dan ceza alan Michel Platini, VAR sistemiyle ilgili konuştu. Fransız futbol adamı Platini, VAR için hakarete varan bir eleştiri yaptı.

Marca'da yer alan habere göre İtalyan Michel Platini, İtalyan radyo kanalı Rai 2'ye konuştu. VAR sistemine karşı olduğunu belirten Platini, "VAR'a karşıyım. Bu sistemin problemleri neden çözmeyeceğini anlatmaya kalkasam yarım saatimi alır. Fakat kısaca söylemem gerekirse güzel görünen ama b*k gibi bir sistem" dedi.

Haberin Devamı

Platini, 2007 yılında UEFA Başkanı seçilmiş, 2015 yılında ise naklen yayın ihalesine fesat karıştırmak ve kendisine usülsüz ödeme yapmakla itham edilen FIFA Başkanı Sepp Blatter'le birlikte görevi askıya alınmıştı. CAS'tan beklediği karar çıkmayan Platini istifa etmişti.

VAR sistemi nedir?

Video Yardımcı Hakem uygulaması, karşılaşma esnasında maçın orta hakeminin gözden kaçırdığı pozisyonlarda, stadın dışında ekran başında olan başka bir hakem grubunun pozisyonun tekrarını video aracılığıyla izlediği ve orta hakeme yardımcı olduğu sistemdir.

Erkan başındaki yardımcı hakemler, orta hakeme pozisyonun tekrarını izlemesini tavsiye edebilir ya da 'devam et' diyebilir.