Yaşam Microsoft Cortana, iOS ve Android için yayınlandı!

Microsoft Cortana, iOS ve Android için yayınlandı!

Paylaş
Microsoft Cortana, iOS ve Android için yayınlandı!

Microsoft'un uzun süredir üzerinde çalıştığı sesli asistan servisi Cortana, iOS ve Android işletim sistemleri için uygulama marketlerinde resmi olarak yayınlandı

Google Now ve Siri isimli sesli asistan servislerinin yaygınlaşmasından sonra çalışmalarına başlanan Cortana, Windows 10 ile birlikte sıkça gündeme gelmeye başladı. Windows 10, Windows 10 Mobil, Xbox One gibi tüm Microsoft sistemi içerisinde entegre olarak çalışması planlanan Cortana şimdi Android ve iOS platformlarında.

Haberin Devamı

Bir süredir test aşamasında olan Microsoft Cortana, kısa bir süre önce iOS için App Store’da, Android için ise Google Play Store’da yayınlandı. Sesli asistan uygulaması temel özellikleri itibariyle kullanılabiliyor olsa da henüz Türkçe dil desteğine sahip değil. Dolayısıyla Türkiye’den indirmek mümkün değil. Ancak uygulama marketlerinin ayarlarından bölge seçeneğini değiştirerek uygulamayı edinebilirsiniz.

Tıpkı güncellenen Siri gibi Cortana’da da “Hey Cortana” şeklinde etkileşime girmek mümkün. Ancak işletim sistemine gömülü olmadığı için Siri ve Google Now kadar detaylı özelliklere sahip değil. Ayrıca Cortana zaten henüz geliştirme sürecindeki bir uygulama. Dolayısıyla fazla bir şey beklememek gerekiyor. Hatırlatmalar, sesli verilen komutları yazıya dökme, mesaj yazma gibi klasik özellikler sunuyor. Ayrıca bazı şakalar yapabildiği de vurgulanıyor. Cortana’yı Türkiye’den denemek için bölge ayarlarınızı değiştirmeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

Bluetooth klavye arayanlara en iyi 5 seçenek!