Bilim - Teknoloji Microsoft Flash Player’dan tamamen kurtuluyor
Paylaş
Microsoft Flash Player’dan tamamen kurtuluyor

Adobe popüler yazılımı Flash Player’ı bugün emekliye ayırdı. Kısa bir süre sonra bir açıklama yayınlayan Microsoft, Flash’ın zamanla tamamen kullanımdan kaldırılacağını duyurdu

Adobe popüler yazılımı Flash Player’ı bugün emekliye ayırdı. Kısa bir süre sonra bir açıklama yayınlayan Microsoft, Flash’ın zamanla tamamen kullanımdan kaldırılacağını duyurdu.
Son dönemde gözden düşen Flash Player için artık yolun sonuna gelindi.

Adobe bugün yayınladığı açıklamaya Flash’a desteğini kestiğini ve bir dönemin popüler yazılımını emekliye ayırdığını duyurdu. Adobe’un bu açıklaması yazılım dünyasında önemli bir etki yarattı. Başta Microsoft olmak üzere yazılım şirketleri Flash’a alternatif bulup bu eski yazılımdan kurtulmak için arayışa girdi.

Bildiğiniz gibi Flash, Microsoft’un hem Internet Explorer hem de Edge internet tarayıcısında kullanılıyor. Ancak şirket zamanla bu yazılımdan tamamen kurtulmayı planlıyor. Amerikalı teknoloji devi bugün yaptığı açıklamayla 2020 yılına kadar Flash’tan tamamen kurtulacaklarını duyurdu

Flash’ı kaldırma sürecinin çoktan başladığını söyleyen şirket, Edge’de Flash’ın otomatik devreye girmediğini ve manuel olarak izin verilmesi gerektiğini hatırlattı. 2020 yılına gelindiğinde ise yazılım hem Edge’den hem Internet Explorer’dan tamamen kaldırılmış olacak.

Amerikalı Şirket İşçilerine Mikroçip Yerleştirdi

Haberin Devamı