Bilim - Teknoloji Microsoft kanseri bitirecek!
Paylaş
Microsoft kanseri bitirecek!

Kanserli hücreleri tekrar sağlıklı hücrelere programlayan ultra küçük DNA bilgisayarları gelecek!

Microsoft, önümüzdeki on yıl içinde kanseri “çözmek” amacıyla bilgisayar bilimini kullanacağını coşkulu bir konuşmayla açıkladı.
Bu plan pek çok tutkulu projeyi kapsasa da, tasarıların en ilginçlerinden biri, bir insanın vücudunun içinde çoğalabilen, kanser hücrelerini gözlemleyebilen ve bunlar ortaya çıkar çıkmaz onları tekrar sağlıklı hücrelere programlayan ultra küçük DNA bilgisayarları oluşturmayı içeriyor.

Microsoft’un araştırmasından Chris Bishop, The Telegraph‘tan Sarah Knapton’a konuştu:

"Bence Microsoft’un buna bakması çok doğal; çünkü bizler bilgisayar bilimi üzerinde çok büyük uzmanlığa sahibiz ve kanserde dönen şeyler, bir bilgisayar hesaplaması sorunu. Bu sadece bir benzeşim değil, bu, derin bir matematik anlayışı. Biyoloji ve bilgisayar hesaplaması, dağlar kadar farklı görünen fakat en temelde çok derin bağlantılara sahip olan alanlar."

Tüketici elektroniği alanının pek dışına çıkmamasıyla bilinen Microsoft, hedefini gerçekleştirmek amacıyla, kanser araştırmasının çeşitli yönlerinde çalışmaları için dünya çapındaki biyologlar ve bilgisayar bilimcilerden oluşan bir ekibi topladı bile. Henüz fazla detay yok fakat ekiplerden biri, bilgisayarların görüntü veya videolardan bilgi toplamasıyla, radyologların belirli bir hasta tümörünün nasıl ilerlediğini daha iyi anlamasını sağlamayı planlıyor.

Bu durum, biraz daha farklı bir kişiselleştirilmiş tıp türünü ortaya çıkarabilir. Diğer takım, her bir belirli tümör türüne saldırmak için en iyi planı tahmin edecek algoritmalar üzerinde çalışıyor. Haklı olup olmadıklarını yalnızca zaman gösterecek. Yeni görevlerinden iyi bir haber gelmesi için onlara şans diliyoruz.

Haberin Devamı