Yaşam Microsoft, Windows Phone'u bitiriyor mu?

Microsoft, Windows Phone'u bitiriyor mu?

Paylaş
Microsoft, Windows Phone'u bitiriyor mu?

Teknoloji devi Microsoft'un Windows Phone departmanında her geçen gün sular bulanmaya devam ediyor

Çarşamba günü başlayan işten çıkartmaların sonrasında, internette Windows Phone’un kuyusu kazıldı dedikoduları dolaşmaya başladı.

Haberin Devamı

Teknoloji ve yazılım devi Microsoft’un akıllı telefon piyasası ile ilgili kafasının oldukça karışık olduğu belirtiliyor. Teknoloji devinin telefon pazarı ile ilgili atacağı hiçbir adımın net olmadığı ve Windows Phone üretim bandının tamamen azalarak yol edilebileceği söylentileri kulislerde dolaşmaya başladı.

Buna karşılık Microsoft’un ne olursa olsun bu platformdan vazgeçmeyeceğini öne sürenlerde yok değil. Teknoloji devinin donanım üretmekten vazgeçse dahi Windows 10 çoklu platformuyla beraber var olan tüm cihazlarına destek vermesinin yüksek bir ihtimal olduğu düşünülüyor.

Diğer yandan şirketin Windows Phone akıllı telefon azarında yüzde 3 kadar bir varlık gösterebilmesi, Lumia serisi ile ne kadar çıkış yapmaya çalışırsa çalışsın bu oranı iki haneli rakamlara çekebilme şansının olmayacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Ancak Microsoft CEO’su Satya Nadella, Çarşamba günü başlayan işten çıkarmalarla ilgili bütçe sıkıntısını bahane ederken, Lumia üretim bandında sadece 3 tip cihaz üretmeye devam edeceklerini ve bunların yüksek, orta ve iş sınıfı telefonlar olacağını da açıklamıştı.

Yani bu durumda Microsoft’un ana akım telefonlar üretmeyeceğini söyleyebiliriz. Sınırlı sayıda belli bir hedef kitleye hitap etmeye devam edecek. Yeni modellerle var olan kullanıcısını motive etmeye devam ederken, bir gün beklenmedik bir şekilde kepenkleri kapatabilir.

Facebook’a Kadınsal Dokunuş!