Bilim - Teknoloji Microsoft'tan Apple'a taş!
Paylaş
Microsoft'tan Apple'a taş!

Microsoft'un Surface lansmanındaki bu işaret, Apple'ın CEO'suna gönderme kokuyordu!

Apple'ın CEO'su Tim Cook, geçtiğimiz yıl yapılan bir toplantıda piyasadaki cihaz çeşidi bolluğunun insanların aklını karıştırdığını ifade etmek için sahnede birbirinin içinden geçen yolların bulunduğu bir trafik işareti göstermişti.

Haberin Devamı

Yeni düzenlenen ve Surface Pro 3'ün tanıtıldığı Microsoft etkinliğinde ise geçen yıl Tim Cook'un yaptığı konuşmaya karşı, sahnede sadece bir yol ayrımını gösteren trafik işareti kullanıldı ve Microsoft yetkilileri insanların yapması gereken tek bir tercih olduğunu vurguladı. Kullanıcıların cihaz değil işletim sistemi seçmesi gerektiğinin altını çizen Microsoft, Windows işletim sisteminin seçilmesi halinde, telefon, tablet ve PC üzerinde uyumlu bir çalışmanın mümkün olacağını, ayrıca artık Windows ortamında uygulamaların üç cihaz için de tek bir satın almayla edinilebildiğini hatırlattılar.

Apple, uzun zamandır savunduğu felsefe ile tabletlerin PC'lerin yerini alamayacağını ve sadece hafif kullanım için uygun olduğunu savunuyordu. Microsoft ise tabletlerin de PC'ler kadar güçlü olabileceğini ve geniş kullanım alanı bulabileceğini savunuyor. Microsoft'un Intel tabanlı işlemciye sahip 12 inç ekranı yeni Surface Pro 3 tableti de bu felsefenin ürünü olarak karşımızda duruyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Microsoft tarihinden 14 donanım

Kaynak: CHIP Online