Yaşam Microsoft'un Konsol Satışları Gerilemeye Başladı

Microsoft'un Konsol Satışları Gerilemeye Başladı

Paylaş
Microsoft'un Konsol Satışları Gerilemeye Başladı

Microsoft tarafından açıklanan rakamlar, geçtiğimiz mali çeyrekte Xbox satışlarından elde edilen gelirde geçtiğimiz yıla kıyasla düşüş yaşandığını gösterdi.

2013 yılının Kasım ayında piyasaya sürdüğü yeni nesil konsolu Xbox One‘la istediği başarıyı yakalayamayan Amerikalı teknoloji devi Microsoft, geçtiğimiz aylarda yürüttüğü sıkı çalışma sayesinde konsolun satışlarını arttırmayı başardı ve ilk dönemde açık ara gerisinde kaldığı PlayStation 4’ü zorlamaya başladı. Xbox One satışlarının Ocak ayında ilk kez PlayStation 4’ü geride bırakmış olması Microsoft’u umutlandırmış olsa da, bu durum pek de uzun sürmedi.

Haberin Devamı

Microsoftun Konsol Satışları Gerilemeye Başladı

Geçtiğimiz günlerde düzenlediği konferansla 2015 yılının üçüncü çeyreği için mali sonuçlarını açıklayan Microsoft tarafından yayınlanan rakamlar, konsol satışlarından elde edilen gelirin son aylarda düşüşe geçtiğini gösterdi. 2015 yılının üçüncü çeyreğinde Microsoft’un konsol satışlarından elde ettiği gelir, geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 25 daha düşüktü. Bu düşüşte Xbox One’ı geçtiğimiz yılın başlarındaki kadar fazla satmıyor olmasının yanı sıra firmanın yeni nesil konsolunu daha cazip hale getirmek için yürüttüğü çeşitli indirim kampanyalarının da etkili olduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan Xbox Live‘in hiç olmadığı kadar geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başardığına dikkat çeken Microsoft, servisin geçtiğimiz çeyrekte yüzde 30’luk bir artış gösterdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

ZTE Huawei’ye Karşı Yasal Süreç Başlattı