Mide ve bağırsak hastalıklarına neden olan besinler

Günlük olarak tükettiğiniz yiyeceklerin vücudunuza verdiği zararın farkında mısınız? Amerika’da yapılan araştırmaya göre oldukça zararlı 10 yiyecek türü açıklandı. Uzak durmanız gereken yiyecekler arasında şunlar yer alıyor...

01 Kasım 2021, Pazartesi 10:19 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
SOSİS

SOSİS

 10 yaşından küçük çocuklardaki boğulma olaylarının yüzde 17’sinin sosisten kaynaklandığını, sosisli sandviçin uyarıyla satılması gerektiği belirtildi.

FISTIK

FISTIK

Toplam nüfusun yüzde birinin fıstık alerjisi var. Ölumle sonuçlanan alerji vakalarının büyük bölümü fıstıktan kaynaklanıyor.


KAHVE

KAHVE

İçeceği elde edilen bu bitki, kalp krizine yol açmasının yanı sıra, uyuma zorluğu ve dişlerde sararmaya yol açıyor.


DONDURULMUŞ GIDA

DONDURULMUŞ GIDA

Bu tür gıdaların dondurulma işlemleri esnasında zararlı organizmaların üremesinden dolayı mide ve bağırsak hastalıkları meydana geliyor.

ÇİĞ YUMURTA

ÇİĞ YUMURTA

İçinde bulunabilecek zararlı salmonella mikrobu nedeniyle hastalıklara yol açıyor.

HAZIR ÇORBA

HAZIR ÇORBA

Toz haline getirilmiş, defalarca işlem görmüş, içinde çok fazla katkı maddesi bulunan hazır çorbalar kansere neden oluyor.


TON BALIĞI

TON BALIĞI

Dünyanın en çok tüketilen balıklarından olmasına rağmen çok fazla yenildiğinde sinir sistemine zarar vererek kalp hastalıkları riskini artırıyor.


HAMUR İŞİ

HAMUR İŞİ

Bu tür yiyecekler kolesterol dengesini bozuyor.

RUS SALATASI

RUS SALATASI

İçinde bulunan mayonezin asit (sirke ve ya limon suyu) kullanılarak yapılması, gıda kaynaklı hastalıklara neden oluyor.


ACKEE MEYVESİ

ACKEE MEYVESİ

Batı Afrika ve Jamaika’da yetişen ve sevilen meyve kesildikten sonra kabuğunun kırmızıya dönmesi beklenmezse koma veya ölüme yol açabiliyor.


Sağlık içerikleri sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Türk tipi kahvaltı sağlıklı mı?