Midyat Midyat'ta Paskalya Bayramı kutlandı

Midyat'ta Paskalya Bayramı kutlandı

Paylaş
Midyat'ta Paskalya Bayramı kutlandı

Midyat'ta Paskalya Bayramı kutlandı

Mehmet Halis İŞ/ MİDYAT (Mardin), (DHA)- MARDİN'in Midyat ilçesinde, Süryanilerin en büyük bayramı olarak kabul edilen Paskalya (Dakyomto) Bayramı ayinlerle kutlandı.
Farklı inançların ve dillerin bir arada barış içinde yaşadığı tarihi Midyat'ta, Süryanilerin en büyük bayramı olarak kabul edilen Paskalya Bayramı düzenlenen ayinlerle kutlandı. Süryanilerin paskalya kutlamaları, Mort İşmuni Kilisesi'ndeki ayinle başladı. Sabahın erken saatlerinde ailece kiliseye gelen Süryaniler, çocukları ile birlikte kilise girişinde mum yakarak dua etti. Ayin süresince erkek ve kız ilahi koroları ilahiler okuyarak ayine renk kattı. Ayinin ardından çocuklar, kilisenin içinde zılgıtlar çekerek tur attı. Süryani cemaatinin kilise bahçesinde toplanarak bayramlaştığı kutlamalarda, ayinin sonunda Mort İşmuni Kilisesi'nin misafir odasına geçen Turabdin ve Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş, Midyat Kiliseleri Papazı İshak Ergün ve Süryani kanaat önderleri, burada kutlamaları kabul etti. Kutlamaya Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, daire müdürleri ile Müslüman ve Ezidi vatandaşlar katıldı. Kutlamalar sırasında misafirlere 'Yeni Yaşamın ve Dirilişin Simgesi' olan boyalı yumurtalar dağıtıldı.
Bayramlaşma töreninin ardından açıklama yapan Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, "Başta Süryani Hristiyan vatandaşlar olmak üzere bütün Hristiyan Alemin paskalya bayramını yürekten kutluyorum. Midyat'ımızda da hatırı sayılır ölçüde Hristiyan vatandaşımız yaşıyor. Bugün onlarla beraber olmaktan biz son derece mutluyuz. Midyat'ın kendi özelliğinden bahsetmek gerekirse Süryanisi, Kürdü, Türkü, Arabı, Ezidi'si, Müslüman'ı, hep beraber dost ve kardeşçe yaşadığı bir bölge. bu bölgede de inşallah biz nice bayramları biz hep beraber kutlarız" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı