Şık sunumlar eşliğinde: Midye börek tarifi

Şık sunumlar eşliğinde: Midye börek tarifi

Görüntüsüyle hafızalara kazınacak olan midye börek tarifi, misafirlerinizin de çok seveceği bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için midye börek tarifi arıyorsanız "Midye börek tarifi, midye börek nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

04 Temmuz 2020, Cumartesi 16:10 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Hem pratik hem de lezzetli olan midye börek tarifi şık sunumlar eşliğinde misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için midye börek tarifi arıyor ya da midye börek nasıl yapılır merak ediyorsanız "Midye börek tarifi, midye börek nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Midye börek tarifi

Midye börek malzemeleri

  • 3 yufka
  • 1.5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu

Midye börek yapılışı

Su ve sütü karıştırarak ocakta ısıtın. Isınan süte tereyağını ekleyip eritin ve soğumaya bırakın. Sos soğurken peyniri rendeleyip, kıydığınız maydanozlarla karıştırın. Yufkaların her birini 4 eşit parçaya bölün. Üçgen parçayı mutfak tezgahına serin ve fırça yardımıyla hazırladığınız sosu kuru yer kalmayacak şekilde sürün. Sivri ucundan tutup geniş kenarın ortasına doğru büzerek, kenarlarını birleştirin. Uç kısmına 2 tatlı kaşığı peynirli harçtan koyarak kapatın ve yukarıdan aşağıya doğru sarın. Fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizdiğiniz yufkaların üzerine kalan sosu gezdirin. Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp fırça yardımıyla sürün. İsteğe göre çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, böreklerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.


;
Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (04 Temmuz 2020)