Yemek Milanez makarna sosu tarifi: Milanez makarna sosu nasıl yapılır?

Milanez makarna sosu tarifi: Milanez makarna sosu nasıl yapılır?

Paylaş
Milanez makarna sosu tarifi: Milanez makarna sosu nasıl yapılır?

Makarnayı sade yemekten sıkıldıysanız ve farklı alternatifler arıyorsanız milanez makarna sosu tarifi tam size göre olacaktır. Makarna pratikliğiyle oldukça tercih edilen bir yemek. Makarnanıza lezzet katmak için milanez makarna sosu tarifi arıyor yada milanez makarna sosu nasıl yapılır merak ediyorsanız "milanez makarna sosu tarifi, milanez makarna sosu nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Makarnayı daha lezzetli bir hale getirmek istiyorsanız milanez makarna sosu tarifi tam size göre olacaktır. Eğer milanez makarna sosu tarifi arıyor yada milanez makarna sosu nasıl yapılır merak ediyorsanız "milanez makarna sosu tarifi, milanez makarna sosu nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Haberin Devamı

Milanez makarna sosu tarifi

Milanez makarna sosu malzemeleri

- 50 gr tereyağı

- 100 gr dana jambon

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı tuz

- 200 gr ince doğranmış mantar

- 200 gr küp şeklinde doğranmış domates

- 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz

Milanez makarna sosu yapılışı:

Tereyağını derin bir tavada eritin. Yağ kızınca mantarları ilave edip rengi biraz dönünceye kadar soteleyin. Dana jambonu, domatesi ekleyin. Sosu bir taşım kaynatıp ateşi kısın. Kısık ateşte koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar yaklaşık 10 dk pişirin. Tuz ve karabiberini ekleyip, ince kıyılmış maydanozu da ekleyerek servis yapınız.