Milas Milas'ın otları festival ile tanıtıldı

Milas'ın otları festival ile tanıtıldı

Paylaş
Milas'ın otları festival ile tanıtıldı

Milas'ın otları festival ile tanıtıldı

MUĞLA'nın Milas ilçesinde yöresel otların tanıtımı amacıyla bu yıl ik kez ot festivali düzenlendi.

Milas Kaymakamlığı ve Milas Belediyesi'nin katkılarıyla Bafa Gölü kıyısındaki Kapıkırı Mahallesi'nde bulunan Herakleia Antik Kenti'nde düzenlenen Milas 1. Ot Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı. Kortej yürüyüşüne Milas Kaymakamı Eren Arslan, CHP'li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan, Milas Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, Muğla İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Muhammet Sevinç, ilçedeki kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda kişi katıldı. Kapıkırı Mahallesi girişinden başlayan yürüyüş, Bafa Gölü kenarındaki festival alında sona erdi. Festivale katılan vatandaşlar, buradaki stantlarda satışa sunulan yöresel otlara ve lezzetli ot yemeklerine yoğun ilgi gösterdi. Konser, yemek yarışması ve çocuklara yönelik etkinliklerle devam etti.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen ilçenin aynı zamanda sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı şeklinde değerlendirilen yenilebilir ot türleri ve şifalı bitkiler yönünden de oldukça zengin olduğunu kaydetti.

Festivalde sarmaşık otu, tilkişen, arapsaçı, hardal otu, ebegümeci, sarı ot, köreme, kazyak ve kenker gibi yenilebilir yöresel otların halk tarafından sergilendiğini belirten Arslan, "İlçemizin otlarının ve ot yemeklerinin tanıtımını yapmak, endemik bitki türlerimizle ilgili farkındalık yaratmak amacıyla Heraklia Antik Kenti'nin de bulunduğu Kapıkırı Mahallesi'nde tarihle ve muhteşem doğayla iç içe bir festival gerçekleştirdik. Yenilebilir doğal otlarımızın yanı sıra çayı yapılarak, şifa niyetine içilen altın otu, kekik, karabaş otu gibi bitkiler de tanıtıldı. Vatandaşlarımızın ilgiyle takip ettiği festivalimizde çocuklarımıza ve katılımcılara yönelik yöresel otlar hakkında bilgilendirme, ot yemekleri yarışması, müzik, resim sergisi gibi sanatsal etkinlikler gerçekleştirdik. Şenliğimizi geleneksel bir hale getirip, her yıl başka bir mahallemizde düzenlemeyi düşünüyoruz" dedi.

CHP'li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da Milas mutfağının lezzetli ve sağlıklı yemekleriyle, keşfedilmeyi bekleyen özel tatlar barındırdığını ifade ederek, "Ot deyince benim bütün dünyam değişir. Ben yöresel otlarımızı toplamayı, pişirmeyi ve yemeyi çok seven birisiyim. Bu bölgenin bir ferdi olarak ot kültürümüze sahip çıkmak, geliştirmek bizlerin sorumluluğundadır. Bu anlamda ortak akıl ve kurumlar arası işbirliği çerçevesinde Milas Ot Festivali'nin birincisini düzenlemek hepimizi mutlu ediyor. Birincisi olmasına rağmen festivalimize ve yöremizin doğal otlarına, yemeklerine büyük bir ilgi var" diye konuştu.

Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı