Gündem 'Milletimiz rahat olsun, hayat artık normale döndü'

'Milletimiz rahat olsun, hayat artık normale döndü'

Paylaş
'Milletimiz rahat olsun, hayat artık normale döndü'

Başbakan Binali Yıldırım, "Paralel terör örgütü çeteleri mağlup olmuştur. Bu darbe kesinlikle başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Milletimiz rahat olsun, hayat artık normale döndü" dedi

Başbakan Binali Yıldırım şöyle devam etti:

"Ankara Kızılay, İstanbul Taksim başta olmak üzere her yerde adeta bir şenlik havasında demokrasi nöbetlerine devam edeceğiz. Gündüz normal hayat devam ediyor. İşimize gücümüze bakıyoruz. Çünkü çoluğumuzun, çocuğumuzun, ülkemizin işlerinin geri kalmaması lazım, maişetlerimizi temin etmemiz lazım. Ama akşam hem demokrasi nöbetine devam edeceğiz hem de demokrasi şöleni devam edecek. Bir müddet daha böyle devam edecek."

"Bir bela daha defedilmiştir. Milletimiz rahat bir nefes almıştır. Ancak işimiz bitmedi. Bundan sonra temizlik harekatını süratle yapacağız. Bir daha milletin iradesine karşı gelmeye çalışma cesaretini hiç kimse gösteremeyecek şekilde bu darbeci bozuntularının hak ettikleri cezayı vereceğiz."

"Silahlı Kuvvetlerle, vatanını, milletini, bayrağını seven her düzeydeki askerlerle onların kıyafetinin içine gizlenmiş paralel terör çetelerini birbirine karıştırmayalım. Onlar asker değil. Onlar vatandaşın üzerine acımasızca tankları süren, onları tarayan ve milletini öldürmek için gözünü bile kırpmayan canilerdir. Hak ettikleri her türlü cezayı alacaklardır."

"Vatandaşlarım sakin olsun. Olayın tazeliğiyle, heyecanıyla aşırı tepkiler vermekten sakınalım. Silahlı Kuvvetler bizim geleceğimizdir, güvencemizdir. Silahlı Kuvvetlerimize zarar verecek bir davranış içinde olmayalım. Kurumsal kimliğini zedeleyen bir davranış içinde asla olmayalım."