Siyaset Milli Eğitim Bakanı Dinçer öğretmenlerle bir araya geldi
Paylaş
Milli Eğitim Bakanı Dinçer öğretmenlerle bir araya geldi

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerle akşam yemeğinde bir araya geldi

Başkent Öğretmenevinde düzenlenen yemeğe, Bakan Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız, Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, cumhuriyet döneminin ilk öğretmenlerinden Saadet Berna, Bakan Dinçer’in matematik öğretmeni Ahmet Özer, bazı bakanlık bürokratları ile 81 ilden gelen öğretmenler katıldı.

Bakan Dinçer, yemeğin ardından yaptığı konuşmasında, öğrenciliği zamanında başından geçen bir anıyı anlattı. Bir öğretmenin, insan hayatında etkisinin çok önemli olduğunu vurgulayan Dinçer, şunları söyledi: "Öğretmeni de biz bu yüzden severiz, sayarız. Öğretmen belki de çocuklarımızın hayatında annesinden ve babasından çok daha etkili olan bir yerdedir. Bu iş, parayla yapılacak bir iş değil. Öğretmenlerimizin çoğu maaşları üzerinden hareketle birtakım taleplerde bulunuyorlar.

Bu taleplerde ne kadar haklı olduklarını söylemeye hiç gerek yok. Mesleklerinin karşılığı para değil. Bunu bu şekilde doldurmak da mümkün değil, bunu haklı görmekle beraber ama buna paralel bir iş olmadığını, bu işin sevgiyle yapılacak bir iş olduğunu söylemek gerek. Ancak severseniz, ancak o çocukların geleceğini şekillendirdiğinizi hayal ederseniz başarabileceğiniz bir şey. Eğer siz yaptığınız işi sevip, yaptığınız işle nasıl bir etki yaratacağınıza dair bir empati kurmuyorsanız hakikaten aldığınız hiçbir para yetmez." Bazı çevrelerce "Van’daki öğretmenleri başka bir yere alsanız, onlar artık orada çalışmakta zorlanıyor" denildiğini söyleyen Dinçer, Van’da da öğretmen istihdam edilmesi gerektiğini belirtti.


Dinçer, "Bize ihtiyaç olunan yerde olmayacaksak nerede olacağız. Tam da bugün, öğretmenler daha fazla fedakarlık yapacaklar ki, bu ülkede öğretmene duyulan saygının, verilen itibarın haksız olmadığını insanlara gösterelim. Bireysel kaygılarımız, çıkarlarımız öne çıktığında biz o zaman, bize atfedilen itibara layık olmamış oluruz. Van depreminde biz çok üzüldük, yıprandık, çok sayıda öğretmenimizi kaybettik. Bugün bütün yaraların hızla sarılacağı, ortaya çıkan boşluğun doldurulacağı bir zamandır" diye konuştu.

-Bakan Dinçer’e dünya maketi ve oyuncak bebek hediye etti-

Cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden Berna, Bakan Dinçer’e masasına koyması için dünya maketi, çocukları sembolize ettiği için oyuncak bebek, "öğretmenlerin nasıl olması gerektiğine" ilişkin kaleme aldığı not ile Türk bayrağı hediye etti. 42 yıl öğretmenlik yaptığını anlatan Berna, öğretmenlerin hiçbir zaman emekli olamayacağını, ölünceye kadar yol gösterici, danışman olduklarını söyledi.

Berna, kendisine yaşını soran Bakan Dinçer’e, "Sayın Bakanım, hanımların yaşı sorulmaz" diyerek, 94 yaşında olduğunu belirtti. Saadet Berna, öğretmenlerin dalında uzman, pedagojik formasyona, genel kültüre sahip, dünyadaki gelişmeleri takip eden kişiler olması gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı