Bilim - Teknoloji Milli Eğitim Bakanı: Her öğrenciye aylık 3GB ücretsiz internet geliyor
Paylaş
Milli Eğitim Bakanı: Her öğrenciye aylık 3GB ücretsiz internet geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan EBA’nın kullanımı için öğrencilere bir kolaylık sağlandığının altını çizen Bakan Selçuk, tüm operatörlerde 3GB ücretsiz erişim imkanı sunulduğunu açıkladı. Selçuk, "Her öğrencimize, bütün operatörlerden aylık 3 GB ücretsiz erişim imkanı var. Türkiye'nin her yerinden; telefon çeksin yeter... Bu anlamda bir erişme ve ulaşma imkanı var. Bunu pilot çalışmalarda denedik" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, her öğrenciye, bütün operatörlerden aylık 3GB ücretsiz internet imkanı sunulacağını duyurdu. Projeyi pilot çalışmalarda denediklerini ifade eden Selçuk, Türkiye’de tüm öğrencilerin bu hizmetten yararlanabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Selçuk şöyle konuştu: “Her öğrencimize tüm operatörlerden aylık 3 GB ücretsiz erişim imkanı sunuldu. Türkiye’nin neresinde olursa olsun öğrencilerimizin telefonu çeksin yeter, bu eğitimlere ulaşabilecekler. Kısa süre önce öğrencilerimizin sırasına çıkarma yapıştırdık. İşin özeti ‘Eğitimde fırsat adaleti.' Benim fırsatım yok, öğretmenim yok, mekanım yok diye bir şey yok. İsteyen her öğrencinin eğitime ulaşmasıyla ilgili alt yapıyı kurduk. Benim hayallerimden biriydi. Bu hayalime ulaşmak benim için çok önemli."

Program kapsamında yenilenen EBA, yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen ile velilerin kullanımına açıldı. Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan platform, hem öğretmen hem de öğrenciler için özelleştirilmiş öğrenme ortamı sunuyor. Kişisel gelişimine yönelik önemli kaynakların bulunduğu EBA, güvenilir ve kontrollü ortamlarda tartışma, paylaşma ve anket gibi etkileşim yöntemleri ile iletişim kurulmasına imkan tanıyor.

Haberin Devamı

Zaman ve mekanın artık ‘her yerde ve her zaman’ şeklinde genişlemesi gereken bir konu olduğunu söyleyen Selçuk, “Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin sadece sınıfta bir şeyler yapmasına gerek yok. Kitaplarında bir şey ararken, hatta mesela, ‘Ben karbon döngüsüyle ilgili kısmı karekod ile cep telefonunda görmek istiyorum, incelemek istiyorum, videoyu izlemek istiyorum’ dediğinde kitabın her sayfasında neyle ilgiliyse karekod ile erişim sağlanması sağlanacak” şeklinde konuştu.