Eğitim - Kariyer Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: Sınavsız geçiş sağlanacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: Sınavsız geçiş sağlanacak

Paylaş
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: Sınavsız geçiş sağlanacak

Liseye girişte yapılacak merkezi sınavla ilgili ayrıntıları açıklayan Bakan Yılmaz, sınavsız ortaokuldan liseye geçişin mümkün olduğunu ve bunu sağlayacaklarını söyledi

Sevim Büyüktaş Demir


HERKES İSTEDİĞİ OKULA


Bakan İsmet Yılmaz katıldığı bir TV programında yeni sistemin ki dedi.

Yılmaz, eğitim bölgelerinden adrese dayalı öğrenci alan bir sistemin hayata geçirileceğini söyledi. Aralık ayı içinde de eğitim bölgelerine ilişkin çalışmalar tamamlanacak.


İSTEYEN GİRECEK


Bakan Yılmaz, yeni sistemde sınavın zorunlu olmayacağını belirterek, “İsteyen öğrenci merkezi sınava girecek. Geri kalan yüzde 90 öğrenci kendi adresine dayalı, eğitim bölgesi içinde kalan okullara kaydedilecek. Öğrenci sayısı yüzde 10’a tekabül eden bir grubu, sınavla öğrenci alan okullar statüsüne getireceğiz” dedi.

Yaklaşık 1 milyon öğrencinin, ikametgahının olduğu yerde okuyacağını söyleyen Yılmaz, “1 milyon 180 bin 8’inci sınıf öğrencimiz var. Toplam lise birlerin kapasitesi 1 milyon 268 bin. Özel okul sayısı ise 200 bin. İkisinin toplamı 1 milyon 468 bin yapıyor. 1.5 milyon kapasite var. Öğrenci sayımızın üzerinde bir kapasite söz konusu. Böyle bir kapasitenin olduğu yerde öğrenci ve velinin kaygı duymasına gerek yok. Hiçbir öğrencimiz açıkta kalmayacak” dedi.


LİSEYE GEÇİŞTE SINAVSIZ SİSTEM


Bakan İsmet Yılmaz, müfredatın uygun hale getirilmesi ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısının düşürülmesinin kaliteli eğitim için olmazsa olmaz unsurlardan olduğunu vurguladı. Bunu sağladıklarında liselere sınavsız geçişin mümkün olduğunu söyleyen Yılmaz, “Liseye geçişi sınavsız yapacağız deyince, herkes tereddütte kalıyor. Hiç şüphe olmasın ki bunu da sağlayacağız” dedi.

Haberin Devamı