Ekonomi Milli Eğitim Bakanlığı bursları 17 ülke için artırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı bursları 17 ülke için artırıldı

Paylaş
Milli Eğitim Bakanlığı bursları 17 ülke için artırıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca yurt dışına burslu öğrenci gönderilecek 50 ülkeden 17'sindeki burs miktarında farklı oranlarda artış yapıldı. Yurt dışına gidecek bursiyerlere bin lira olarak ödenen yurt içi aylığı ise bin 150 liraya yükseltildi

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), yurt dışına burslu öğrenci gönderilecek 50 ülkeden 17'sindeki burs miktarı farklı oranlarda artırıldı.

Maliye ve Milli Eğitim bakanlıklarınca hazırlanan "1416 Sayılı Kanun ve Buna Bağlı Yönetmelik Uyarınca Yurtdışında Lisans ve Lisansüstü Öğrenim Gören Öğrencilere Yapılacak Ödemeler Hakkında Tebliğ" Resmi gazete'de yayımlandı.

Buna göre, yurt dışına gidecek öğrencilerin üniversiteye kaydolması için karşılanan yol ücretleri, üniversite başvuru ve giriş sınavları için de ödenebilecek. Bursiyerlere bin lira olarak ödenen yurt içi aylığı da bin 150 liraya yükseltildi.


50 ÜLKEDEN 17'Sİ ARTIRILDI


Tebliğ ekinde yer alan yurt dışı aylık burs miktarlarındaki düzenlemeye göre, burslu öğrenci gönderilecek 50 ülkeden 17'si için burs miktarı farklı oranlarda artırıldı.

Mart ve eylülde iki eşit taksitte verilen toplam bir aylık burs tutarındaki kırtasiye yardımı, öğrencilerin her ay burslarına ek olarak 12 taksitte ödenecek.

Daha önceki yıllarda sadece devlet üniversitelerince belirli merkezlerde verilen yurt içi dil eğitimi, üniversite harici diğer dil kurslarında da verilebilecek. Ödemeler öğrencilerin ilgili kurstan alacakları fatura beyanı esasına göre yapılacak.

Haberin Devamı