Eğitim - Kariyer Milli Eğitim'den velilere 'farklı ikametgah' uyarısı

Milli Eğitim'den velilere 'farklı ikametgah' uyarısı

Paylaş
Milli Eğitim'den velilere 'farklı ikametgah' uyarısı

Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Yıldırım, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı kayıtlarının başlamasıyla birlikte öğrenci kaydı yaptıracak velileri gerçeğe aykırı adres beyanına karşı uyardı

Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Yıldırım, yeni eğitim öğretim yılı için çocuğunu okula kaydettirecek velilere gerçek dışı adres beyanına karşı uyardı.

Haberin Devamı

Ahmet Yıldırım, bazı velilerin gerçeğe aykırı adreslerle çocuklarını bazı okullara kaydettirmek istediklerini belirterek kanunen suç olan bu duruma asla müsaade etmeyecekleri söyledi. Ahmet Yıldırım, velilerin ve öğrencilerin mağdur olmamaları için böyle bir girişimde bulunmamaları gerektiğini açıkladı.

TEK TEK İNCELENECEK

Okullara kayıt yaptıracak öğrencilerin adres değişikliklerinin İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, okul müdürlükleri ve muhtarlar tarafından tek tek inceleneceğini ve gerçeğe aykırı adres beyanlarıyla ilgili kanuni ve cezai işlemlerin yapılacağını kaydeden Ahmet Yıldırım, okulların öğrenci kontenjanlarının belli olduğunu ifade ederek bunun dışında okullara öğrenci alınmayacağını ve adrese en yakın olan kontenjana uygun okullara kayıt yapılacağını iletti.

Haberin Devamı

KONTROLLER YIL BOYUNCA SÜRECEK

Eskiden beri okulların eğitim alanında ikamet eden aile ve öğrencilerin haklarını asla gerçeğe aykırı adres beyanında bulunanlara çiğnetilmeyeceğini belirten Ahmet Yıldırım, bu konudaki denetim ve kontrollerin yıl boyunca aksatılmadan devam ettirileceğini ve gerçeğe aykırı adreslerin hangi zamanda yapıldığının tespit edilmesi halinde, veli hakkında gerekli kanuni işlemlerin yapılacağını, öğrencinin de gerçek adresine yakın okula gönderileceğini söyledi.