Spor Milli güreşçiler madalya avında

Milli güreşçiler madalya avında

Paylaş
Milli güreşçiler madalya avında

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, 2014'e damga vuran Türk güreşinin 2015'te de madalya avına kaldığı yerden devam edeceğini belirterek, "Gelecek yıl, dünya yine bizi izleyecek" dedi.

Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıl içinde yapılan Avrupa ve dünya şampiyonaları ile uluslararası özel turnuvalarda yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde 44 altın, 65 gümüş ve 126 bronz madalya kazanıldığını kaydederek, Türk güreşinde başarı çıtasının gün geçtikçe yükseldiğini söyledi.

2012’nin ekim ayında göreve geldiğini anımsatan Yerlikaya, bu süreçten sonra madalya sayılarında gözle görülür artış yaşandığını anlattı.

Yıl içindeki uluslararası şampiyonalarda takım halinde 6 kupa elde ettiklerine dikkati çeken Yerlikaya, istikrarın süreceğini dile getirdi.

Yerlikaya, altyapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini vurgulayarak, "2020 Tokyo Olimpiyatları’nın kadrosunu oluşturmaya başladık. Yıldızlar kategorisinde gelecek sene birden fazla altın madalya kazanmak istiyoruz. 2016 Olimpiyatları’nda ay yıldızlı mayoyu giymeye hazırlanan genç pehlivanlarımız, önümüzdeki yıl Avrupa ve dünyayı titretmeye hazırlanıyor" şeklinde konuştu.
"A Milli Güreşçilerimiz de Amerika’nın Las Vegas şehrinde yapılacak dünya şampiyonasında olimpiyatlar için kota savaşı verecek" diyen Yerlikaya, "2014 yılına damga vuran Türk güreşi, 2015 yılında madalya avına kaldığı yerden devam edecek. Gelecek yıl, dünya yine bizi izleyecek" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı