Diğer Sporlar Milli karateciler Tokyo’da üç altın madalya kazandı
Paylaş
Milli karateciler Tokyo’da üç altın madalya kazandı

Karate 1 Premier Lig’in Tokyo’da yapılan yedinci ve son etabında Türk karateciler, çıktıkları final mücadelelerinde başarı sağlayarak Japonya’da üç altın madalya kazandı.

Dünya Karate Federasyonu’nun (WKF) en önemli organizasyonları arasında yer alan Karate 1 Premier Lig’de 2018 sezonu Japonya’da gerçekleşen final mücadeleleriyle tamamlandı. Tokyo kentinde yapılan sezonun yedinci ve son etabında Türk karateciler, çıktıları final mücadelelerinde başarılı olarak üç altın madalya kazandı.

Haberin Devamı

12-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Karate 1 Premier Lig’in Tokyo etabında 70 ülkeden 630 karateci mücadele etti. İkisi takım, 12’si ferdi olmak üzere 14 dalda madalyanın dağıtıldığı müsabakalarda Türkiye’yi ise 10 kadın, 11 erkek karateci temsil etti.

FİNALLERDE KAYIP YOK

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na kota puanı veren organizasyonun bugün yapılan final seansında 5 Türk karateci, madalya için tatamiye çıktı.

Kumite 60 kilo finalinde Fransız Kajith Kanagasingam ile karşılaşan Eray Şamdan, öne geçtiği mücadelede rakibi skorda dengeyi sağlasa da üç puanlık tekmesiyle sonuca gitti ve tatamiden 4-1 galip ayrıldı. Bu sezon Premier Lig’de dördüncü finaline çıkan 21 yaşındaki milli karateci, Dubai ve Rotterdam’ın ardından üçüncü altın madalyasını Tokyo’da kazandı.

Haberin Devamı

Kumite 84 kilodaki temsilcimiz Uğur Aktaş, Karate 1 Premier Lig’de sezonu zirvede noktalamayı başardı. Japon Rikito Shimada karşısında yumruklarıyla etkili olan milli karateci, tatamiden 3-0 kazanarak Paris’te bronz madalya ile başladığı organizasyonu Rotterdam’ın ardından ikinci altın madalyasını kazanarak noktaladı.

Kumite 67 kiloda bu sezonki üçüncü Karate 1 Premier Lig finalini Tokyo’da yakalayan Burak Uygur, Japon rakibi Hiroto Shinohara’nın sakatlığı nedeniyle finale çıkmaması üzerine altın madalyanın sahibi oldu.

SOFUOĞLU VE MERVE REPESAJDA KAYBETTİ

Sabah seansında yapılan bronz madalya mücadelelerinde tatamiye çıkan milli sporculardan Ali Sofuoğlu, ferdi kata üçüncülük mücadelesinde Japon Yuhei Horiba’ya 3-2 kaybederken, kumite 61 kilo repesaj finalinde ise Merve Çoban, Sırp Jovana Prekovic’e 1-0 mağlup oldu.

DÜNYA ŞAMPİYONASI HEYECANI BAŞLIYOR

Karate 1 Premier Lig’de sezon Tokyo’da sona ererken, heyecan İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenecek 24’üncü Dünya Büyükler Karate Şampiyonası’yla devam edecek.

Türkiye Karate Milli Takımı, 6-11 Kasım tarihleri arasında yapılacak şampiyonada tam kadro mücadele verecek. DHA