Biga 'Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları' Biga'da sahnelenecek

'Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları' Biga'da sahnelenecek

Paylaş
'Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları' Biga'da sahnelenecek

'Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları' Biga'da sahnelenecek

ÇANAKKALE'nin Biga ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 'Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları' belgesel tiyatro oyunu sahnelenecek.

Cumhuriyet’in 96'ncı kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında, Biga Belediyesi anlamlı bir tiyatro etkinliğine ev sahipliği yapacak. Milli Mücadele döneminde gösterdikleri cesaret ve kahramanlıkla öne çıkan kadınların hikayelerinin anlatıldığı 'Milli Mücadele’nin Cesur ve Kayıp Kadınları' isimli belgesel tiyatro oyununu, 29 Ekim Salı günü saat 20.30'da Atatürk Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla buluşacak. Araştırmacı yazar İlknur Bektaş tarafından yazılan, yönetmenliğini Kerim Kabalcı’nın üstlendiği tiyatro gösterisi Anadolu'nun destansı varoluş hikayesini Biga’ya taşıyacak.

'KADIN KAHRAMANLARIMIZIN KATKISI ÇOK BÜYÜK OLDU'

Tüm Bigalıları tiyatro gösterisine davet eden Biga Belediye Başkanı AK Partili Bülent Erdoğan, “Vatanımızı işgal altından kurtarmak için üstün fedakarlık ve azimle mücadele eden kadınlarımız, cesur yürekleriyle hem düşmana karşı koydu hem de askerlere yemek pişirip mühimmat taşıdı. Kadın kahramanlarımızın Anadolu'ya katkısı çok büyük oldu. İşte kadın erkek hep birlikte gösterilen bu mücadeleler, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilan edilmesiyle taçlandı. Hep birlikte gururla, hüzünle, hayırla yad ederek tiyatro gösterimizi izleyeceğiz. Hep birlikte Anadolu’ya uzanacağız ve isimsiz kahramanlarımızı anacağız. Ben tüm hemşehrilerimi gerçek hikayelerin işlendiği bu anlamlı tiyatro gösterisine davet ediyorum" dedi.

BİGA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı