Ekonomi Milli Piyango bileti satan biletçiler ne kadar para kazanıyor?

Milli Piyango bileti satan biletçiler ne kadar para kazanıyor?

Paylaş
Milli Piyango bileti satan biletçiler ne kadar para kazanıyor?

Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi büyük ikramiyesi 60 milyon TL olarak açıklandı. Peki bilet satıcıları ne kadar kazanıyor?

Her yıl milyonlarca kişinin hayallerini süsleyen Milli Piyango yılbaşı çekilişinin biletleri satışta. Bu sene tam bilet 60, yarım bilet 30, çeyrek bilet 15 liradan satılıyor. 60 milyonluk ikramiye tam bilete çıkarsa tarihin en büyük ikramiyesi olacak. Bütün bu durumun içerisinde fark edilmeyen bir grup var ki o da piyango bileti satan biletçiler. Peki Milli Piyango satıcıları bilet satışlarından ne kadar para kazanıyor? İşte bu sorunun yanıtı...

YILBAŞINA YAKIN AYDA 10 BİN TL KAZANIYORLAR

Milli Piyango biletleri çeyrek bilet 15 TL, yarım bilet 30 TL, tam bilet 60 TL olarak satılıyor, biletçiler bu biletlerin satışı üzerinden bayi oldukları takdirde yüzde 9 civarında pay alıyor. Yani 100 liralık satış yapan biletçiler 9 TL para alıyor.

Yılbaşına yakın zamanlarda biletçilerin ortalama aylık 10 bin TL civarında kar elde ettikleri öne sürülüyor. Tabi bayinin konumu ve meşhurluğu (Nimet Abla) burada ön plana çıkıyor, meşhur biletçilerin kazançları diğerlerine nazaran büyük oranda fark gösterebiliyor.

Milli Piyango satışlarında en çok çeyrek bilet satıIıyor.

Haberin Devamı